Ako som písal v úvode, priamo v stroji z výroby síce je osadený masívny 3-fázový kórejský SAM IL NOISE FILTER (typ: NFZ-4080SG, 80 A), ale je dosť možné, že technológia za tie roky zostarla a proste nespĺňa frekvenčné požiadavky a nároky na odrušenie citlivých moderných spotrebičov, ako je táto domáca indukčná doska.
Presne kvôli tomu som teraz dokúpil úplne nový, poctivý nemecký dvojstupňový trojfázový EMC filter SCHURTER (typ: 3-123-461, 36 A).
Mám teraz v pláne tento nový Schurter filter namontovať priamo do rozvodnej skrine sústruhu hneď za hlavný vypínač a predradiť ho v sérii pred ten pôvodný 80A filter SAM IL. Chcem tie filtre v podstate zduplikovať za sebou, aby Schurter pobral ten prvý najhrubší vysokofrekvenčný ráz pri štarte a pôvodný filter dočistil zvyšok smerom k Simodrive.
Len vôbec netuším, či to takto technicky môžem urobiť. Nebudú sa tie dva filtre zapojené v kaskáde (v sérii) medzi sebou nejako biť, alebo nemôže takáto kombinácia dvoch filtrov nejako ohroziť tie citlivé Siemens moduly za nimi?