Rovinné brusky

Odpovědět
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 9. 2025, 11:09

👍
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Bph
Začátečník

31. 10. 2025, 7:07

Zdraví před časem jsem koupil bph 20 a potřeboval bych poradit se svislým hydraulický posuvem občas jde ale většinou zůstane tlak v hadici a dále už v úvrati neposouvá neví někdo v čem by mohl být problém ?
Zbýňa

31. 10. 2025, 7:24

Nemáš jenom zasunutý kolíček koncové polohy na zadní straně svislého nonia. Pak se to chová jak popisuješ.
https://photos.app.goo.gl/j6vxUMQS661f5bVb8
Bph
Začátečník

31. 10. 2025, 7:39

Ten je vysunutý a vypadá že chodí normálně že není zaseklý spíš to pořád tlačí olej a nejde pak ani ručně vyjed vřetenem nahoru
saano

26. 8. 2026, 4:52

Ahojte potreboval by som poradiť ohľadne kotúčov do brúsky na plocho.
Jedná sa o brúsku podobnú BPH20 a brúsené veci su 90% kalené. Konkrétne sa jedná o nože do drvičov plastov a rôzne strižné čepeľe.
Nemám s tým vôbec skúsenosť a nechcem kupovať niečo čo nebude fungovať.
Pretože aj teraz je tam nejaký kotúč bez označenia ružovej farby a povrch po brúsení vypadá viacmenej spálený.
Kotúč aj po orovnaní sa rýcho zanesie a nebrúsi len vytvára teplo.
Skúšal som brúsiť aj na sucho bez chladenia ale veľká zmenana nenastala.
Taktiež povrch po brúsení vypadá najlepšie keď pohyb stola je na max. Vtedy aj kotúč vydrží dlhšie a nezanesie za tak rýcho.
Je mi jasné že aj brusič je na hov...no čiže ja ale už som skúšal všeličo tak hľadám chybu aj inde.
Ešte skúsim vyvážiť kotúč pretože je vidieť na brúsenom povrchu také poskakovanie.
Každopádne bez brúsneho kotúča na to určeného to nepôjde.
Tak poprosím z vlastných skúseností čo vám funguje aká značka a aké označenie.

Ďakujem.
martasg1
Sponzor fora

26. 8. 2026, 5:06

Ahoj, já teda nebrousim na plocho, ale když něco brousim v ruce a je něco kalený tak na zelenej nebo modrej kotouč :lol: (když už nemají označení a jsou kupovaný z ruky).

A teď jen laický zamyšlení, než ti odpoví profíci: no a pokud budeš kupovat kotouč tak mrkni do katalogu, ale růžovej asi na kalený nebude. Posuv potom nastavíš podle hrubosti zrna, hloubky přísuvu a typu pojiva. A se zanášením bych sám potřeboval poradit, jak na to třeba při ručním broušení. Zatím používám ty oživovací kameny nebo ruční čištění pomocí sprejů a hadrů. Prostě amatér. Tak jsem sám zvědavej na rady profíků.
Groot
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje - vrtačky, brusky, pily atd.“