Soustruh sm 16
-
Sancho Panza
takže jsem si to pamatoval špatně - přede jenom je to už doba, kdy jsem ty ventily na mašině udržoval v chodu. Tyhle minirozvaděče RSE 042 a 043 mají šoupátko tlačený přímo magnetem a nebo pružinou a ne hydraulicky - takže o to jsou háklivější na nečistoty a deformace tělesa - prostě ten magnet to pak nepřetlačí úplně, nebo vůbec ne. To samé se týká nápájení cívek - jakmile to nedá proud (není jmenovité napětí při fci - je měkký zdroj, nebo cokoli v zdroji blbě, tak přestavují neuplně.
To, že to cvaká, nic neznamená. Napětí by mělo být +-10% maximálně, O kroužky na přírubě byly freudenberg OR6-1,5/16PaB (teda současný NBR 6x1.5), moment pro ty čtyři M5x50 - 5Nm.
V průběhu dne se pokusím oscannovat ten 6ti list - je tam i barevný řez - kupodivu jsme to našel celkem rychle.
To, že to cvaká, nic neznamená. Napětí by mělo být +-10% maximálně, O kroužky na přírubě byly freudenberg OR6-1,5/16PaB (teda současný NBR 6x1.5), moment pro ty čtyři M5x50 - 5Nm.
V průběhu dne se pokusím oscannovat ten 6ti list - je tam i barevný řez - kupodivu jsme to našel celkem rychle.
Super, moc díky.
Napětí jsem naměřil 23.4V a proud 0.8A (mělo by být 24V a 0.8A). Tady si myslím že problém nebude.
Můžu zkusit dotáhnout momenťákem na přesno, teď to mám jen s pocitově na stejno.
Pak už mne napadá jen ta nečistota….
Napětí jsem naměřil 23.4V a proud 0.8A (mělo by být 24V a 0.8A). Tady si myslím že problém nebude.
Můžu zkusit dotáhnout momenťákem na přesno, teď to mám jen s pocitově na stejno.
Pak už mne napadá jen ta nečistota….
-
Sancho Panza
Momenťák není nutný - ale nesmí se to dorvat (ty 4x M5x50) a zejména dorvat když je pod tělesem nějaký bordel - tj. typicky tříska nebo gumička částečně vypadlá mimo čelní zápich kanálu. Šoupátko má minimální vůle, takže ikdyž to těleso se zdá tuhé, tak ho jde zdeformovat, pak to vázne. To samý platí pokud to leželo (ten rozvaděč) někde dlouho v regálu a jsou v něm zatuhlý takový ty pryskyřičný lepivý zbytky starýho oleje - pečlivě a opatrně vymýt, celý to musí běhat naprosto volně.
Pokud si pamatuju, tak jediný závady, co bývaly - tu a tam přerušená cívka, zaseklé šoupátko nečistotou (obvykle po opravách v okruhu, nebo poškozená - protržená vložka filtru) a deformace tělesa (lze vyloučil počlivou čistotou a nedorváváním). Obecně s těmi ventily problémy (na mašině jich bylo spousta) nebyly.