Disk
- Martinhora
Dnes se mi povedlo vyrobit disk kola na model L-159 Alca. Vše je frézováno (do stroje jsem upnul polotovar s rovnou horní stranou). Základní tvar je vytvořrn kulovou frézou 3mm (18000 ot F800 ) - spirálové obrábění. Ostatní vybrání frézou 1.5 mm (22000 ot F500). Následně lehce opískováno.
- Martinhora
Bylo to upevněno ve sklíčidle. To je přišroubováno na dural.desku a ta deska na stůl. Je to v měřítku 1:6.5. Vnější průměr 50 mm. Měl jsem strach z použití frézy 1.5 mm, ale šla tam jak do másla (a to je čínská) 

Pěkná práce!!!
Jestli to není tajný, jak jsi to pískoval? Ten povrch je super!

- Martinhora
Je to opískovaný pískovací pistolí z OBI (tlak vzuchu 6-8 Atm). A teď to nejlepší - nasypal jsem do toho písek z Malediv - manželka trochu protestovala ale nic jinýho po ruce nebyloEngineer píše:Pěkná práce!!!![]()

Jen pro info, ten pisek z Malediv neni klasicky pisek. Jsou to vapenate schranky koralu, ktere jedi ryby druhu papouskovitych a nestravene zbytky potom more naplavuje na plaze. Cele atoly jsou z tohoto materialu. Rekl bych, ze to je i mekci nez pisek, tak to treba dela lepsi efekt. Kazdopadne, manzelka muze byt poctena, ze vzpominky na romantickou dovolenou jsi pretavil do neceho nepomijiveho. To kolecko tu bude na veky 

- Martinhora
SolidCAMpavelk píše:skvela prace!
v cem jsi prosim te vygeneroval g-kod?
dyntyd: Co to je za slitinu?