Jojo, to jsem zíral. Ne že bych taky neuměl udělat jiskřičky, ale tohle je trochu mocferguson píše:ked robi tie drazky tak frezka je na konci rozzhavena
CNC Crash
-
prochaska
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Aleš Procháska
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
V neposledni rade se toho neboji. Z vlastni zkusenosti vim ze ihned jak se mi neco jen nezda tak stahuju posuv a ono je to nekdy na skodu.
RADEK
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Není to z CNC ale z klasiky a stalo se mi to hned ráno 1.1.2011 (člověk by neměl dělat pod vlivem)
Normálně s takovou frézou beru 10 mm šponu na plnou šířku do 11 523 s chlazením emulzí, špony jen šustí, 160 otáček posuv malý, nepamatuju.
Tato fréza musela mít nějakou vadu, obecně tyto frézy s vybráním na unašeč nemám rád, je to průměr 50 a to jsem ještě přebrousil břity gumovkou (byla nová) aby to "bralo" normálně když to člověk vytáhne z krabičky tak je to děs. Rozštíplo se to v tom vybrání
je z toho puzzle fréza, čtvrtku už jsem nenašel, ta mě proletěla kolem hlavy, tak jsem toho radši nechal a šel si znovu lehnout
a čumět na švejka
Normálně s takovou frézou beru 10 mm šponu na plnou šířku do 11 523 s chlazením emulzí, špony jen šustí, 160 otáček posuv malý, nepamatuju.
Tato fréza musela mít nějakou vadu, obecně tyto frézy s vybráním na unašeč nemám rád, je to průměr 50 a to jsem ještě přebrousil břity gumovkou (byla nová) aby to "bralo" normálně když to člověk vytáhne z krabičky tak je to děs. Rozštíplo se to v tom vybrání
je z toho puzzle fréza, čtvrtku už jsem nenašel, ta mě proletěla kolem hlavy, tak jsem toho radši nechal a šel si znovu lehnout
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Poptej se tvýho dodavatele po chatterfree fréze od iscaru, mají to kluci dobře navržený, ta fréza se ani nehne i když jí naložíš trojnásobek než na normální. Skusím pohledat v jejich katalogu a hodím sem link.prochaska píše:Jojo, to jsem zíral. Ne že bych taky neuměl udělat jiskřičky, ale tohle je trochu mocferguson píše:ked robi tie drazky tak frezka je na konci rozzhavenaDvanáctka drážka, hloubka tak 2D, do plnýho, 14220, není divu že se to trošičku zahřeje
U mě by to znamenalo křup a konec frézy, nechápu jak to dělají
http://www.iscar.com/Ecat/familyHDR.asp ... =1&lang=WV
Tabulka k pětibřitce podle materiálu
http://www.iscar.com/Ecat/moreinf.asp?m ... 57&lang=WV
Všimněte si, že mají určenou minimální řeznou rychlost, pokud ji nedosáhnete, fréza jde do kytek, prostě lupne.
Není zač, jen se trochu podepři, až ti bude říkat cenu. Po zkušenostech můžu ale říct, že pokud nejste kopita a neurvete ji při nájezdu, tak je skoro věčná. Problém vám nastane při přebrušování, málokdo má koupen přebrušovací plán. Tím netvrdím, že se nedá přebrousit, ale při pokusu o přebroušení vám dojde proč se ta fréza ani nehne. Tu první frézu co budete přebrušovat na 100% potom vyhodíte. Nemají tam totiž jen posunuté úhly jednotlivých zubů, ale taky jiný úhel šroubovice.prochaska píše:Díky. To je pěkná věcička
Takové věci se obyčejně stávají, když to nabaraníš ryclhoposuvem do matřošu. Nestalo se ti to taky v té novoroční agónii? To bývají dost pomalé reakce, znám to. Pokud chceš frézy na klasické pero mám pár 50 a 63 průměr.tumlik píše:Není to z CNC ale z klasiky a stalo se mi to hned ráno 1.1.2011 (člověk by neměl dělat pod vlivem)![]()
Kdo má CNC brusku, kde na vřeteno nasadíš tyč s pěti brusnými kotouči, tak má možnost si od výrobce nástroje koupit technologii výroby. Jsou to údaje o kotoučích a program v g-kódu, který bývá většinou parametrický v určitých rozměrech nástrojů.prochaska píše:Co je to ten přebrušovací plán, to slyším poprvé?sidonie píše:Problém vám nastane při přebrušování, málokdo má koupen přebrušovací plán.
Moc toho o tom nevím, jen co se jednou za rok bavím s chlapama v brusírně, kde necháváme brousit nástroje ve větším počtu a nebo co si sami nestíháme brousit. Posílal jsem SZ
napríklad u nás sme si kúpili prebrusovaciu geometriu na TBT a BRT vrtáky pre hĺbkové vŕtanie.prochaska píše:Co je to ten přebrušovací plán, to slyším poprvé?sidonie píše:Problém vám nastane při přebrušování, málokdo má koupen přebrušovací plán.
Je to obyčajný papier kde je definované čo a ako treba brúsiť.
Nieje to plán výroby ani technologia, len postup a parametre PREBRUSENIA
Pri niektorých nástrojoch sa to oplatí kúpiť
Kompas H-1000 + H2 elektornika :) kúpený, funguje :)
Zenbot ( malé ale šikovné :) ( prerobené a super )
Zenbot ( malé ale šikovné :) ( prerobené a super )
tak se mě povedlo něco podobného
tvrdokovovou 12mm průměr 90st špičkou jsem přejel zušlechtěnou 14220 na 1000MPa omylem rychloposuvem na celou hloubku špičky cca 8mm ale očekávaný crash se nekonal a vyfrézovalo mě to asi 5cm dlouhou V drážku.. to je tak když člověk píše G kody v ruce..
nevěřil bych tomu že to ta fréza přežije..
nevěřil bych tomu že to ta fréza přežije..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU