CNC Crash

prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2011, 8:46

ferguson píše:ked robi tie drazky tak frezka je na konci rozzhavena 8)
Jojo, to jsem zíral. Ne že bych taky neuměl udělat jiskřičky, ale tohle je trochu moc :-) Dvanáctka drážka, hloubka tak 2D, do plnýho, 14220, není divu že se to trošičku zahřeje :-) U mě by to znamenalo křup a konec frézy, nechápu jak to dělají :-)
Aleš Procháska
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2011, 9:44

V neposledni rade se toho neboji. Z vlastni zkusenosti vim ze ihned jak se mi neco jen nezda tak stahuju posuv a ono je to nekdy na skodu.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2011, 10:33

Njn. To jsem se taky jednou takhle zkoušel nebát...
Přílohy
vobrazek.jpg
Aleš Procháska
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2011, 10:41

Není to z CNC ale z klasiky a stalo se mi to hned ráno 1.1.2011 (člověk by neměl dělat pod vlivem) :D
Normálně s takovou frézou beru 10 mm šponu na plnou šířku do 11 523 s chlazením emulzí, špony jen šustí, 160 otáček posuv malý, nepamatuju.
Tato fréza musela mít nějakou vadu, obecně tyto frézy s vybráním na unašeč nemám rád, je to průměr 50 a to jsem ještě přebrousil břity gumovkou (byla nová) aby to "bralo" normálně když to člověk vytáhne z krabičky tak je to děs. Rozštíplo se to v tom vybrání

je z toho puzzle fréza, čtvrtku už jsem nenašel, ta mě proletěla kolem hlavy, tak jsem toho radši nechal a šel si znovu lehnout :D a čumět na švejka
Přílohy
puzzle fréza
puzzle fréza
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
sidonie

7. 1. 2011, 9:43

prochaska píše:
ferguson píše:ked robi tie drazky tak frezka je na konci rozzhavena 8)
Jojo, to jsem zíral. Ne že bych taky neuměl udělat jiskřičky, ale tohle je trochu moc :-) Dvanáctka drážka, hloubka tak 2D, do plnýho, 14220, není divu že se to trošičku zahřeje :-) U mě by to znamenalo křup a konec frézy, nechápu jak to dělají :-)
Poptej se tvýho dodavatele po chatterfree fréze od iscaru, mají to kluci dobře navržený, ta fréza se ani nehne i když jí naložíš trojnásobek než na normální. Skusím pohledat v jejich katalogu a hodím sem link.

http://www.iscar.com/Ecat/familyHDR.asp ... =1&lang=WV

Tabulka k pětibřitce podle materiálu
http://www.iscar.com/Ecat/moreinf.asp?m ... 57&lang=WV
Všimněte si, že mají určenou minimální řeznou rychlost, pokud ji nedosáhnete, fréza jde do kytek, prostě lupne.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 1. 2011, 9:57

Díky. To je pěkná věcička :-)
Aleš Procháska
sidonie

7. 1. 2011, 10:06

prochaska píše:Díky. To je pěkná věcička :-)
Není zač, jen se trochu podepři, až ti bude říkat cenu. Po zkušenostech můžu ale říct, že pokud nejste kopita a neurvete ji při nájezdu, tak je skoro věčná. Problém vám nastane při přebrušování, málokdo má koupen přebrušovací plán. Tím netvrdím, že se nedá přebrousit, ale při pokusu o přebroušení vám dojde proč se ta fréza ani nehne. Tu první frézu co budete přebrušovat na 100% potom vyhodíte. Nemají tam totiž jen posunuté úhly jednotlivých zubů, ale taky jiný úhel šroubovice.
Josef
Sponzor fora

7. 1. 2011, 10:14

tumlik píše:Není to z CNC ale z klasiky a stalo se mi to hned ráno 1.1.2011 (člověk by neměl dělat pod vlivem) :D
Takové věci se obyčejně stávají, když to nabaraníš ryclhoposuvem do matřošu. Nestalo se ti to taky v té novoroční agónii? To bývají dost pomalé reakce, znám to. Pokud chceš frézy na klasické pero mám pár 50 a 63 průměr.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 1. 2011, 10:57

sidonie píše:Problém vám nastane při přebrušování, málokdo má koupen přebrušovací plán.
Co je to ten přebrušovací plán, to slyším poprvé? :shock:
Aleš Procháska
sidonie

7. 1. 2011, 11:08

prochaska píše:
sidonie píše:Problém vám nastane při přebrušování, málokdo má koupen přebrušovací plán.
Kdo má CNC brusku, kde na vřeteno nasadíš tyč s pěti brusnými kotouči, tak má možnost si od výrobce nástroje koupit technologii výroby. Jsou to údaje o kotoučích a program v g-kódu, který bývá většinou parametrický v určitých rozměrech nástrojů.
Moc toho o tom nevím, jen co se jednou za rok bavím s chlapama v brusírně, kde necháváme brousit nástroje ve větším počtu a nebo co si sami nestíháme brousit. Posílal jsem SZ
votrelec

20. 1. 2011, 9:18

prochaska píše:
napríklad u nás sme si kúpili prebrusovaciu geometriu na TBT a BRT vrtáky pre hĺbkové vŕtanie.
Je to obyčajný papier kde je definované čo a ako treba brúsiť.
Nieje to plán výroby ani technologia, len postup a parametre PREBRUSENIA

Pri niektorých nástrojoch sa to oplatí kúpiť :) pokiaľ to nekúpili mali polovičnú životnosť , teda ak z nich nespravili fajku hneď pri zabratí do materiálu :)
Kompas H-1000 + H2 elektornika :) kúpený, funguje :)
Zenbot ( malé ale šikovné :) ( prerobené a super )
RaS

21. 1. 2011, 2:12

tak se mě povedlo něco podobného :D tvrdokovovou 12mm průměr 90st špičkou jsem přejel zušlechtěnou 14220 na 1000MPa omylem rychloposuvem na celou hloubku špičky cca 8mm ale očekávaný crash se nekonal a vyfrézovalo mě to asi 5cm dlouhou V drážku.. to je tak když člověk píše G kody v ruce.. :lol:
nevěřil bych tomu že to ta fréza přežije..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Odpovědět

Zpět na „videa“