nastavenie LPT portu
postavil som si mašinku. Dovtedy som laboroval až mi to "zdochlo" . Mal som skusmo nainštalovaný mach 3 Version R3.043.022 43.23 a všetko bavilo ako ma. Chcel som to dať na " čisto " tak som preinštaloval Windows čistý. No a teraz mi nejde ani sa nepohne. Mám podozrenie, že nemám signál na LPT.
Je nejaký spôsob ako odskúšať či je vadný port, alebo oddelovacia doska, alebo iná chyba. Podotýkam, že to všetko bavilo bez problémov. Nastavil som MACH presne ako predtým. Som v koncoch. Potreboval by som odskúšať najskôr LPT potom dosku . Vie niekto poradiť?
Je nejaký spôsob ako odskúšať či je vadný port, alebo oddelovacia doska, alebo iná chyba. Podotýkam, že to všetko bavilo bez problémov. Nastavil som MACH presne ako predtým. Som v koncoch. Potreboval by som odskúšať najskôr LPT potom dosku . Vie niekto poradiť?
ko umí ten umí kto neumí ten čumí
ked v Machu stlačim reset tak mi zobrauje pohyb os a čísla sa menia. Motory však ani nepohnu. Pri zapnutí počítača sa ozve stroj slabým puknutím. vyzera to tak akoby mach fungoval OK ale stroj nepríjma nič. Ako zistiť či ide výstup z PC do stroja? Nastavenie v Machu je ok test je tiež OK
Je to pravda, že nastavovania lpt sa popísalo hodne. Stále sa však najde nejaký vrtoch počítača. Pokiaľ by to bolo opísane na fore tak sa nepýtam. Prešiel som celý "for" guglil som ako divý. Potrebujem navrhnúľ nejaký prípravok prípadne soft ktorým by som fyzický odskúšal LPT port či je funkčný. Potrebujem fyzicky nejakým prípravkom odkontrolovať vstup oddelovacia doska pre LPT.
Čo sa týka portu v PC ešte WIN 98 dovoľoval porty nastavovať v systeme. Win XP si nedá "šahať!" do portov. Potrebujem radu ako to riešiť. Kritiky som si vypočul už dosť. Ďakujem dopredu každemu čo pomôže. Ešte sa opýtam, keď zapojim tlačiareň na výstup lpt a táto baví je predpoklad že port je OK?
Čo sa týka portu v PC ešte WIN 98 dovoľoval porty nastavovať v systeme. Win XP si nedá "šahať!" do portov. Potrebujem radu ako to riešiť. Kritiky som si vypočul už dosť. Ďakujem dopredu každemu čo pomôže. Ešte sa opýtam, keď zapojim tlačiareň na výstup lpt a táto baví je predpoklad že port je OK?
packa píše:dvakrát jsem napsal at pošleš ofocený obrazovky nastavení , na sto procent tam máš něco blbě bylo to tu už asi milionkrát
je děs že chce někdo pomoc a pak není schopen udělat to co se mu radí
packa píše:dvakrát jsem napsal at pošleš ofocený obrazovky nastavení , na sto procent tam máš něco blbě bylo to tu už asi milionkrát
je děs že chce někdo pomoc a pak není schopen udělat to co se mu radí
-
Na odskúšanie LPT portu sa dá použiť prípravok ktorý si snaď zhotoví každy, kto ho potrebuje. Pri použití programu LEDEFECT tieto blikajú podľa danej časovej konštatnty. Týmto spôsobomje možné zistiť poruchu na kabli prípadne na LPT. Da sa zistiť či port je zapojený a funguje.
- Přílohy
-
- Schéma zapojenia pre LPT LED EFFECT.doc
- (996 KiB) Staženo 2114 x
...nikto učený z neba nespadol, keď spadol tak sa zabil ...
Veľmi sa ospravedlňujem ale nie mojou vinou sa stalo, že som ako prílohu pridal obrázky t.j. nastavenie v MACH-u a tieto prílohy nenačítalo tak som to skúsil znova a zasa nič.packa píše:nezlob se namě ale nic blbějšího z tebe už vypadnout nemohlo