začátek nové mašiny
stáhni si pro inspiraci prográmek strojař 30denní verze je zdarma, tam si vyber typ nosníku a zatěžuj a uvidíš co to dělá.. krásné porovnání plných, otevřených a uzavřených profilů.. zjistíš že ten uzavřenej profil se tomu vizuelně masivnímu Céčku s vhodně zvolenými parametry hodně rychle vyrovná.. výsledek bude tužší a mnohem jednodušší
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj tak přikládám další verzi, čekám další komenty děkuji ....
- Přílohy
-
- sestava.PDF
- (500.06 KiB) Staženo 525 x
Na ty profily, na kterých by měl ležet stůl bych přidělal patky, které by se ofrézovaly a následně by se na ně hodil stůl
Zamezil by jsi minimálně problémům s ustavením stolu. A ještě bych vyztužil to uchycení Y, nevím kolik kilo to ponese, ale to ukotvení na skosených profilech na mě nepůsobí dobře.
A nakonec bych udělal ještě jinak Z-tovou osu aby byla "rovnoběžná" s Ynem a ne kolmá na něj (snad chápeš), protože mi přijde, že na jedné straně se připravíš kvůli tomuto provedení o kus Ynu (kudy povedeš šroub?)
Být tebou, víc bych to dokreslil, uchycení šroubů motorů atd.. ať máš jistotu, že je vše OK
Napadá mě toho víc ale zatím tak zhruba.

A nakonec bych udělal ještě jinak Z-tovou osu aby byla "rovnoběžná" s Ynem a ne kolmá na něj (snad chápeš), protože mi přijde, že na jedné straně se připravíš kvůli tomuto provedení o kus Ynu (kudy povedeš šroub?)
Být tebou, víc bych to dokreslil, uchycení šroubů motorů atd.. ať máš jistotu, že je vše OK
Napadá mě toho víc ale zatím tak zhruba.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dokreslovat samozdřejmě budu do detalju ... ale nejprve chci komenty ... no patky budou ty jsem tam nekreslil to je pravda. A pokud bych otočil osu Z o 90 stupnu tak pak budu mít menší rozvor mezi vozíky a tím pádem větší namáhání takto mi to v pracovní ploše vyhovuje. Ono až budu dokreslovat tak budou vznikat dalsí problémy....
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj tak celé od znovu a snad lepe .... co vy na to ? chci znát váš názor na umístěnu motoru pro osu Y zdali byste jej dali někam jinam a nebo ne je to knopové ... ale nikde by to takto nenaráželo
Předem děkuji
Předem děkuji
- Přílohy
-
- CNC2013.PDF
- (6.6 MiB) Staženo 349 x