CNC frezka - Diplomová práca
Na 4 obrázku máš blbost, nemůžeš, upevnit pohybový šroub přímo na motor, tam musí být domeček s ložisky. Ložiska v motoru ( servu ) na to nejsou pro toto dimenzovaná. Rosťa
to Bob: Dakujem za nazor. Mam v plane tam dat radialne lozisko. Takto to mam riesene aj na osi Z a neviem ci je nutne davat lozisko aj tam co myslis?
to Gfx23: Nemam moznost rezat laserom. Napadla ma len jedna firma kde rezu vodou. A rovnat to budem na rovnacke...snad ti ju nemusim popisovat.
to Gfx23: Nemam moznost rezat laserom. Napadla ma len jedna firma kde rezu vodou. A rovnat to budem na rovnacke...snad ti ju nemusim popisovat.
U motoru, nebo serva, by měl být domeček s 2 ložisky, které jsou stahovány proti sobě, pro vymezení radiální a axiální vůle v uložení pohybového šroubu, samo, že na šroubu je osazení pro ložiska a závit pro dvě matice, pro dotahování vnitřních kroužků ložisek proti sobě, no a ty matice jsou zpravidla dotažené kontra proti sobě, až se vyladí ty vůle. Takže motor ( servo ), má přenášet pomocí spojky ( třeba pružné ) pouze točivý moment.
Bob píše:U motoru, nebo serva, by měl být domeček s 2 ložisky, které jsou stahovány proti sobě, pro vymezení radiální a axiální vůle v uložení pohybového šroubu, samo, že na šroubu je osazení pro ložiska a závit pro dvě matice, pro dotahování vnitřních kroužků ložisek proti sobě, no a ty matice jsou zpravidla dotažené kontra proti sobě, až se vyladí ty vůle. Takže motor ( servo ), má přenášet pomocí spojky ( třeba pružné ) pouze točivý moment.
Rozumiem tomu. Ja mam použité axialné ložiská ktoré su stiahnuté maticou a zakontrované ďalšou. Preto som pri motore nedával žiadne iné ložiska. Nemyslím si, že by tým trpel motor ale skvôr by to rozhadzovalo spojku. Ale rozhodol som sa dorobiť domček s radiálnym ložiskom. Inač zaujalo ma tvoje mazanie matice. Maš to niekde popísané na fóre?
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Zachycení axiální síly šroubu na opačném konci od motoru je asi možné, pokud není šroub moc dlouhý (vede ho matice), a použije se kvalitní
spojka, která "nehází" (třeba u Ztka). Pokud je šroub nekvalitní (prohnutý) a dlouhý, nemusela by to spojka "udržet" a může se to rozkmitat
.
Spíš tam vidím jeden zásadní problém: Jak se v Ztu dostaneš krátkým nástrojem k upínací desce??
spojka, která "nehází" (třeba u Ztka). Pokud je šroub nekvalitní (prohnutý) a dlouhý, nemusela by to spojka "udržet" a může se to rozkmitat

Spíš tam vidím jeden zásadní problém: Jak se v Ztu dostaneš krátkým nástrojem k upínací desce??

Mirek-Gravos píše:Zachycení axiální síly šroubu na opačném konci od motoru je asi možné, pokud není šroub moc dlouhý (vede ho matice), a použije se kvalitní
spojka, která "nehází" (třeba u Ztka). Pokud je šroub nekvalitní (prohnutý) a dlouhý, nemusela by to spojka "udržet" a může se to rozkmitat.
Na 3 fotke je Z-tko v hornej krajnej polohe. V dolnej polohe je vreteno cca 80mm nad stolom. Na 5 fotke je to vysunute mierne dole. A tiez mozem vreteno v tej objimke posuvat podla potreby ak si myslel to.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
OK, ted vidím na 5tém obr. šrouby pro vozíky v horní části Zové desky. Předtím jsem si jich nevšiml, musím si koupit silnější brejle
.
Posun vřetene v objímkách je prima, neztratí to polohu a komost při přestavení.
Tak směle pokračuj, jsem zvědavý, jak dopadneš s těmi výpaly/výřezy, držim palce
.

Posun vřetene v objímkách je prima, neztratí to polohu a komost při přestavení.
Tak směle pokračuj, jsem zvědavý, jak dopadneš s těmi výpaly/výřezy, držim palce

Dobrý deň. Chcem sa opýtať. Vedel by mi niekto pomôcť so zapojením fotoelektrického snímača? Na ebay som našiel takéto moduly http://www.ebay.com/itm/16-Channel-5V-R ... 27be8583de" onclick="window.open(this.href);return false; . Bolo by to použiteľné? Poprípade ak by sa dalo zapojiť viacero snímačov do jedného vstupu sú aj menšie moduly.
Tu je datasheet http://files.pepperl-fuchs.com/selector ... 15_eng.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; . Mám doma oddelovaciu dosku a smoothstepper z cncshopu.packa píše:to je vlastně jen fotozranzistor a infradioda takže výstup můžeš přet partřičná odpor napojit přímo do vstulu paralelního portu , napiš tyop případně sem dej datasheet
Pridavam odkaz na foto: http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 141&type=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Dobrý deň. Potreboval by som poradiť akým spôsobom riadiť frekvenčný menič. Mám tento čínsky set http://www.ebay.com/itm/WATER-COOLED-SP ... 3a6e001122" onclick="window.open(this.href);return false; ako som už povedal smoothstepper a oddeľovaciu dosku z cncshopu. Tuto som našiel schému http://www.ebay.com/itm/NEW-2HP-220-250 ... 2c618564e0" onclick="window.open(this.href);return false; . Viem, že je tu toho popísaného dosť no neviem čo by sa mi hodilo.