Nastrojova bruska KSU-250

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
b3nd3r

5. 2. 2012, 7:34

Ahoj, minuly tyden jsem si od zdejsiho clena fora capumpora privezl novy strojecek do dilny. Jedna se o nastrojovou brusku madarske vyroby KSU-250. Sic je bruska na vrchnim stole vyrezla, ale snad nic co by neslo zvladnout. Stul bude chtit z vrchni strany jemne ofrezovat. Pred uzivanim bude nutna velka renovace, ale s tim jsem pocital a doslova se na to tesim. Jakmile dokoncim lesticku, vrhnu se na tuhle krasku.

Stroje uz mi stoji v dilne, zatim jen provizorne, nez si sve misto oplotim a pravdepodobne pridam strechu se zateplenim:
IMAG0171.jpg
Tak to je ona, radost pohledet :)
IMAG0172.jpg
Vretenik zatim bez vretena, to mam v krabici vedle. Jak jsem ale zjistil, je pekne ponicene a dokonce i svarovane, to budu asi muset vyrobit nove:
IMAG0173.jpg
Detail stolu:
IMAG0174.jpg
Je lepsi vlastnit nastroje, ktere clovek nepotrebuje, nez potrebovat ty co nema.
capumpor

11. 2. 2012, 8:51

Já spíš myslím, že bude navařené kvůli rozměru do ložisek. Nedokážu si představit, že by to na brusce někdo ukroutil. Já si chtěl dělat vřeteno s vnitřním kuželem jako to má BN102, jenže za celou dobu co jsem jí měl jsem akorát rozhodil to vřeteno a stůl a výškrábal "zabetonovanou" drážku v točně stolu. Pak jsem přivez 102ku a od té doby jsem na to přiznám se nešáh.
U tebe se jí jistě dostane lepší péče. Kdybys s něčím potřeboval pomoct tak dej vědět a těším se až budeš hotov a dáš sem fotky.

Ondra
Sběratel strojů :-)
b3nd3r

12. 2. 2012, 10:28

Na to se tesim take :)
Vcera mi dosel navod co jsem si koupil. Jsou tam rozepsana vsechan loziska, valecky, kulicky,a rez vretena na slozeni. Dokonce lozisko ktere je v brousici hlave je jine nez ma byt. Hridel asi bude potreba vyrobit nova, nacementovat, povrchove zakalit a pak prebrousit a vyvazit. Je tam i oznaceni mototoru, treba se mi ho nekde podari sehnat (neco pod timhle oznacenim jsem nasel Madarsku).

Tom
Je lepsi vlastnit nastroje, ktere clovek nepotrebuje, nez potrebovat ty co nema.
capumpor

12. 2. 2012, 11:16

Dokumentaci jsem si taky objednával, ale nepřišla.
b3nd3r

12. 2. 2012, 11:33

No chtel za ni 560Kc, tak bych se divil kdyby neprisla. S ni jsem si nechaval jeste poslat dokumentaci na frezku FA3A a za tu chtel 1500. Zas je to ale original a ne pouze kopie. Ve stredu se mi k ni podarilo vydrazit naklapeci hroty (http://aukro.cz/hrotovy-pristroj-k-mada ... ?source=oo" onclick="window.open(this.href);return false;) a chlapik povidal, ze toho prislusenstvi ma vic.
jiriu

12. 2. 2012, 3:40

zdravim, mam vretenik z brusky BN102B nehodil by se?je v dobrem stavu.
capumpor

12. 2. 2012, 5:05

Že jsi neřekl, že nemáš dokumentaci na trojku frézku. Já jí skenoval a dávám k dispozici zcela zdarma. A Tumlík jí taky má na svých stránkách. Je to teda na starší typ co má menší stůl, ale jinak je to stejné.
Mě nabízel dokumentaci k té brusce Matoušek asi za 400 + pošta. Psal jsem adresu kam poslat dobírkou, ale nepřišlo nic.
b3nd3r

12. 2. 2012, 5:20

Jo tu dokumentaci mam take stazenou, ale chybeli tam nejake stranky, tak jsem si koupil origo :)
b3nd3r

15. 2. 2012, 12:46

Mam moznost nakoupit originalni prislusenstvi za nasledujici ceny:

Hroty normální - 4000 kč
Dělička - 4500 kč
Broušení vrtáků - 3500 kč

Kdyz vezmu komplet tak cena 11000Kc

Jsou to ceny prijatelne nebo moc vysoke? Vzhledem k tomu, ze se da po drobne uprave pouzit prislusenstvi k brusce BN102, tak bych nechtel zbytecne platit o dost navic jen protoze je to originalni prislusenstvi (predsijenom penize na stromech nerostou a mam to pouze pro hobby pouziti, strojarina primo me nezivi :-) )

Tom
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 2. 2012, 9:58

b3nd3r píše:Mam moznost nakoupit originalni prislusenstvi za nasledujici ceny:

Hroty normální - 4000 kč
Dělička - 4500 kč
Broušení vrtáků - 3500 kč

Kdyz vezmu komplet tak cena 11000Kc

Jsou to ceny prijatelne nebo moc vysoke? Vzhledem k tomu, ze se da po drobne uprave pouzit prislusenstvi k brusce BN102, tak bych nechtel zbytecne platit o dost navic jen protoze je to originalni prislusenstvi (predsijenom penize na stromech nerostou a mam to pouze pro hobby pouziti, strojarina primo me nezivi :-) )

Tom
Podívej, otázka, jestli to jsou ceny vysoké nebo ne, není moc na místě, musíš si uvědomit, že ne všichni mají stejné možnosti, pro někoho to je pár korun, pro druhého majlant :wink: Otázkou je, jestli to chceš a hlavně v jakém je to stavu. Já prodával za podobné ceny úplně nové příslušenství na BN 102, pokud nebylo, tak jsem to napsal že nové není, každopádně v těcht zhruba cenách co píšeš se pohybovalo úplně nové příslušenství :wink:

Takže dejme tomu hroty? jsou párované? pokud ne tak je to na pi..., a musíš to opravit, je pravý v páru s děličkou?
Většinou když se po těchto věcech začneš pídit, tak ti to vyfoukne někdo, koho to nezajímá a prostě to chce v jakémkoli stavu, a věř mě, že takových je mezi námi mraky :wink:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
b3nd3r

16. 2. 2012, 6:37

Tumliku mas pravdu :) Tohodle prislusenstvi se zas asi tolik lidem doma povalovat nebude. Nez to pak nekde shanet a nebo upravovat prislusenstvi z BN102, takhle to mam bez dalsi prace ...
Dik moc za radu :)
Pan mi poslal fotky, vypada to, ze by i hroty mohly byt parovane, ikdyz s delickou asi ne.
Vrtáky Maďarka.JPG
Hroty Maďarka.JPG
Dělička Maďarka 3.JPG
Dělička Maďarka 4.JPG
b3nd3r

28. 2. 2012, 8:44

Dneska prislo prislusenstvi k brusce. Jsou tam naklopne hroty, pevne hroty, delicka, prislusenstvi k brouseni vrtaku a fortuna na vnitrni brouseni. Uz abych zacal s renovaci cele brusky, ikdyz jsem dneska byl pro kompresor, tak se vrhnu nejdrive na nej, protoze pak budu moc pouzit pneumatickou brusku na brouseni a lakyrnickou pistoli na strikani primo u me v dilne.
KSU-250 prislusenstvi.jpg
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“