Lavotociva freza

ostatní motory, vřetena, regulace, snímaní otáček a jiné
Peped

16. 3. 2012, 2:31

Mam taky problem že mam olepovacku na hrany Brandt ktv 63 a su tam osadene frezy bosch ggs. Problem je v tom že mi odisla freza ale toci sa do lava (je kryva oska-rotor). V boschi mi povedali že sa lavotocive frezy ani nevyrabali ale tato je fakt lavotociva a je to bosch-ka. Da sa niečo take niekde zohnat resp ci sa da pravotociva nejako prerobit aby sa tocila do lava?

Už som zufali pomožte pls.
jova
Kontaktovat uživatele:

16. 3. 2012, 3:54

Zřejmě výrobce olepovačky potřeboval z technologického důvodu aby se fréza točila doleva, tak použil klasickou pravotočivou frézu a upravil jí tím, že uvnitř prohodil přívod na rotor, případně stator. Ta se pak točí obráceně. :D
packa

16. 3. 2012, 5:11

jestly byla originál levotočivá tak by měla mít i levý závit na matce pro kleštiny jestly ne tak byla pravotočivá a mělo by ti stačit koupit nový rotor , jak psal jova zřejmě tam přehodily jen dráty k uhlíkům a tím otočily směr
Peped

16. 3. 2012, 6:36

Ano je to od originalu lavotociva a ma aj lavy zavit na kliestine. Skusal som prehodit uhliky medzi sebou a brutalne to iskrilo, tak som to dal spät aby som ju neodpalil. Novy rotor sa kupit ani objednat neda, v boschi mi povedali že sa nikdy nevyrabali take lavotocive :shock:

Hovorite že staci prehodit uhliky??? A neodpalim ju tým???

Dik za odvovede :wink:
testone
Sponzor fora

16. 3. 2012, 7:06

Je možné že výrobce toho stroje si nechal vyrobit ty frézy od Bosche na zakázku, pak se to samozřejmě v B servisní a prodejní síti neobjeví a ND by měl dodávat výrobce stroje. Směr otáčení by opravdu měl jít otočit prohozením smyslů vinutí mezi rotorem a statorem. Skus se zamyslet zda jsi při pokusu neudělal nějakou chybu, např. v zapojení odrušovacích tlumivek a kondenzátorů atd. Je také možné že je mechanicky pootočena poloha držáků uhlíků proti pólům stat. vinutí, skus i porovnat pomocí nějakého přípravku polohu plošek komutátoru proti pólům rotoru.
Opravdu je ta hřídel ohnutá?
Proměřoval to někdo nějakým věrohodným způsobem?
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
packa

16. 3. 2012, 7:31

některé rotory jsou vynuté s předstihem a ty pak nejdou na druhý směr použít , hodně to jiskří a nemá výkon , takže podle toho co píše je to opravdu nějaký zakázkový motor , tak jedině výrobce stroje jako náhradní díl
Peped

16. 3. 2012, 7:49

Sakra ,keby som vedel zohnat nejaku frezku ktorá má opacne otáčky, resp. má prepínač... Neviete o nejakom ? Ked som si dal do firmy BRANdt objednat náhradný diel, poslali mi ponuku na tento prístroj...

GERADSCHLEIFER TYP : UAD28F LI. 230V

Ked som si ho vyhladal na nete, nikde som nenašiel info , či sa to vyrába ako lavá , a aj ako pravá... Zatial som našiel len pravú, a mám pocit že oni mi aj pravu nukaju. Nič bližšie mi nevedia povedat. Nevie niekto skusený pozriet čo a kde sa to dá zohnat mimo firmy BRANDT ?

Problem ohladom informácii je v tom , že sa jedná o 25 ročný stroj, a to je asi teraz vo firme priemerný vek pracovníkov, takže oni sa už ani nepamataju. :-)

DAkujem za každý príspevok
packa

16. 3. 2012, 8:00

pokud to má ohnutou hřídel tak nejlépe nechat vyrobit novou , a rotor případně převinout
problém je že když nějakou pořídíš předělat na levotočku tak máš pořát problém s pravým závitem a to bych se trochu bál
Peped

17. 3. 2012, 7:03

Ako mna ten závit ani nejak extra netrápi. Je tam upnutá len malá frézka ktorá berie plast bez ziadneho velkého namáhania. A to ked ja riadne dotiahnem tak zbohom rodina :D
Dá sa vyrobit nová oska ? Ona sa dá odmontovat z rotora ? Pokial áno , tak to by som mal vyhraté...
Přílohy
bosch.jpg
bosch.jpg (8.98 KiB) Zobrazeno 6701 x
packa

17. 3. 2012, 8:08

více méně se vyndat nedá , je nalísovaná do svazku plechů a je na ni komutátor , při vylísování by se určitě poškodilo vinutí , takže jedině , obkreslit schema vinutí , vylísovat , nalísovat novou a převinout :?
jova
Kontaktovat uživatele:

17. 3. 2012, 6:56

Ještě hloupý dotaz nedala by se tam použít klasická pravotočivá fréza a dohnat to změnou nástroje?
Peped

17. 3. 2012, 8:30

Momentalne mam tam pravu frezu, ale nakolko má stroj posuv rovnakým smerom aj s dielcom , tak úber frezy nie je proti obrobku , a tym pádom aj finálne opracovanie nemá dostatočnú kvalitu. Treba ešte obrobok pracne začistovat a zahladovat hranu. čiže zjednodušene, komlikovaný automat nemá zmysel.... Doprdele, a neviem čo dalej...
Kvako1
Sponzor fora

17. 3. 2012, 9:40

propojit to vinutí není problem najdi firmu kde převijí motory a udělají ti to. nebo šikovný elektrikář to taky zmakne. to přece nemuže být takový problém někoho sehnat ne??
packa

18. 3. 2012, 7:25

Kvako1 píše:propojit to vinutí není problem najdi firmu kde převijí motory a udělají ti to. nebo šikovný elektrikář to taky zmakne. to přece nemuže být takový problém někoho sehnat ne??
propojit??
tam se musí prohodit dráty k uhlíkům jenže to u všech frezek nejde , některé mají nastavený předstih a ten pak na druhou stranu nemá výkon a hrozně jiskří ,
nešlo by dát tu pravotočivou frezku ze zhora? pak b šel nástroj proti materialu
Peped

20. 3. 2012, 12:40

jaj kámo, keby to slo, uz to tak davno mám... uz mám dávno frezu odspodu... Uz normalne rozmyslam ze nejaku remenicu dám na frezu a pripojím nejaký motor...

ak si chce niekto zarobit mech mi zozenie nieco vhodne... rád od neho kupim... mne je to uz jedno,,,
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektromotory“