Ahoj.
koupil jsem frekvenční měnič na moji frézku chci to zapojit a ono ejhle- nějak to nefunguje. až pak jsem si všiml že je na štítku trojuhelník/hvězda hvězda. nevíte někdo jak jsou v takovem motoru zapojená vinutí ??
na frezce je přepínač na dvě rychlosti. schému od toho bohužel nemám.
poradil by někdo jak jsou ta vynutí zapojená.nebo nějaký odkaz , obrazek cokoli...
dík moc .
El.motor D/YY
třeba takhle
- Přílohy
-
- Dahlander.pdf
- (395.33 KiB) Staženo 803 x
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS píše:třeba takhle
děkuju moc Ras.
jsem to zapojil dneska jenom jako klasický motor a malem mi shořel

snad to nějak pochopím stech schematek a nějak to dopadne

- Kilovolt
- Sponzor fora
Nj RaS má pravdu
-tady další zdroj: http://www.eatonelektrotechnika.cz/prir ... ml#1025742" onclick="window.open(this.href);return false;

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
ještě se zeptám.... podle obrazku 4 od Rase je tam 1 až 6 označení svorek, ja tam mám
U1 ,V1 ,W1 , U2, V2,W2 . Co je jednička atd.
ještě jednou dík moc za pomoc
EDIT:
už to vidím vtom druhem odkazu. už je mi to jasné
U1 ,V1 ,W1 , U2, V2,W2 . Co je jednička atd.
ještě jednou dík moc za pomoc
EDIT:
už to vidím vtom druhem odkazu. už je mi to jasné
v podstatě strašně jednoduchý, zapojíš tři fáze na jednu stranu svorek 1,3,5 a točí se to pomalu, druhé svorky jsou naprázdno 2,4,6 pokud ty svorky 2,4,6 spojíš točí se rychle, hlavně nikam necpi zem jinak to shoří
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
tak zapojeno a funguje. při 100 Hz mi už ale začne vibrovat vřeteno. jenom malinko ale vibruje. takže max 80Hz cca 5000 otaček.
myslel jsem že se dostanu alespoň na 6500. škoda no.. kolik otaček je tak idealnich pro trojku frezu dvoubřitou?
a dik všem za rýchlé reakce ktomu zapojení.

a dik všem za rýchlé reakce ktomu zapojení.