Moje frézka na balsu ... TRON
těžko můžeš porovnávat cenu 2000 za profi cnc ,které za hodinu ufrézuje tolik co TRON neudělá za celej den..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
-
- Kontaktovat uživatele:
Ono je dosť ťažké sa dohodnúť s niekým, kto má profi mašinu, aby bol ochotný vôbec zobrať takú zákazku na pár písmen.
Tá reklamka, ktorá tie písmená potrebuje na jednu tabuľu to veľmi dobre vie a preto hľadá niekoho s malým strojom, na ktorom to pôjde vyrobiť.
Vzhľadom na to, že je to kusovka, za 100 korún by som to nerobil. Nakoniec to aj tak zaplatí zákazník, ktorému reklamka jednoducho predloží cenu.
Porovnávať výkon profi centra a hobby stroja sa nedá, práca je ale urobená. Nakoniec aj v tej reklamke si môžu kúpiť frézu, na ktorej si to môžu vyrobiť sami, že? Je jedno aký mám stroj, ak je zákazník spokojný s prácou a je ochotný zaplatiť požadovanú sumu.
Tá reklamka, ktorá tie písmená potrebuje na jednu tabuľu to veľmi dobre vie a preto hľadá niekoho s malým strojom, na ktorom to pôjde vyrobiť.
Vzhľadom na to, že je to kusovka, za 100 korún by som to nerobil. Nakoniec to aj tak zaplatí zákazník, ktorému reklamka jednoducho predloží cenu.
Porovnávať výkon profi centra a hobby stroja sa nedá, práca je ale urobená. Nakoniec aj v tej reklamke si môžu kúpiť frézu, na ktorej si to môžu vyrobiť sami, že? Je jedno aký mám stroj, ak je zákazník spokojný s prácou a je ochotný zaplatiť požadovanú sumu.
Počas práce s CNC možno fajčiť...
s tím souhlasím, vždy jde o cenu, jen by měla být asi předložena předem alespoň já to tak dělám, kdysi jsem se tady s někým dohodl na výrobě nějakých kovových dílů, člověk chtěl 300/hod, já mu říkám že mě je jedno kolik chce že do toho dám max 2000, což byla cena mého frézaře s profi CNC s hodinovou sazbou cca trojnásobnou, který momentálně neměl čas... pak mě člověk píše že už pro mě má jeden kus (byly 3 stejné) a že ho dělal 7hodin a že to vychází celkově na 6300,- a strašně se divil že jsem to nechtěl.. uplynuli dva týdny udělal mě to můj frézař v podstatě na počkání trvalo to asi 2 hodiny a chtěl 1500,- to jenom druhý pohled na cenu..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Kdyz uz TRON stoji, tak at taky jezdi. Velikost jednoho pismena cca 25x25 cm, material je tenky, takze to rezu na jeden pruchod.
Pokud hodina na profi stroji stoji 2000 Kc, tak to vydelme 10ti (TRON se vsim vsudy ma tak dejme tomu desetinovou hodnotu co profi freza. Ano vim, ze ceny jsou ve velkem rozpeti a nechci na toto tema rozvirit dalsi debatu
).
Takze jsme na 200 Kc za hodinu. Pokud nekdo podnika a nebo se topi v zakazkach, tak se asi dostane o dost vyse.
Jina vec je, jak uz bylo zmineno, cena za hodinu a cena za ukol. Pokusim se to udelat v rozumnem case a uvidim, jak vysoko se dostanu. Diky za pripominky.
Pokud hodina na profi stroji stoji 2000 Kc, tak to vydelme 10ti (TRON se vsim vsudy ma tak dejme tomu desetinovou hodnotu co profi freza. Ano vim, ze ceny jsou ve velkem rozpeti a nechci na toto tema rozvirit dalsi debatu

Takze jsme na 200 Kc za hodinu. Pokud nekdo podnika a nebo se topi v zakazkach, tak se asi dostane o dost vyse.
Jina vec je, jak uz bylo zmineno, cena za hodinu a cena za ukol. Pokusim se to udelat v rozumnem case a uvidim, jak vysoko se dostanu. Diky za pripominky.
- Pavelono
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Na netu jedna modelarska firma na balzove letadla frezuje 13 kč na minutu a frezka je neco jako Tron ale jeste je na nepodeprenych tycí. Je to frezka co vyrabi cina a uz se tady hodne krat ukazovala, takovy orezavatko o proti Tronu.
Dobrý den , mám dotaz na to ,jakým způsobem je zaslána licence a stavební návod na "Trona" p.Niemeyerem a jak dlouho to přibližně trvá po jejím zaplacení . Ponechme prosím stranou kvalitu nebo nekvalitu frézky a s ní spojené problémy. Na toto téma již toho bylo řečeno dost. Děkuji za info.
Dobrý den
Jelikož je to už skoro 3 roky tak si nevzpomínám jak dlouho to trvalo. Myslím si, že to po zaplacení a připsání peněz na účet to bylo cca do týdne. Co se týká kvality tak nemám po dobu jejího provozu žádný problém s její provozem. Já jsem si ji trochu zvětšil na frézovací rozměr 500 x 980mm. Škoda, že když jsem ji kupoval byla v prodeji zakladní verze se zdvihem osy Z 50mm. Teď bych šel do TRON Plus kde je osa Z 100mm. V současné době připravuji prodloužení osy X na 1250mm řezné délky.
Zdraví
Luděk Uher
Jelikož je to už skoro 3 roky tak si nevzpomínám jak dlouho to trvalo. Myslím si, že to po zaplacení a připsání peněz na účet to bylo cca do týdne. Co se týká kvality tak nemám po dobu jejího provozu žádný problém s její provozem. Já jsem si ji trochu zvětšil na frézovací rozměr 500 x 980mm. Škoda, že když jsem ji kupoval byla v prodeji zakladní verze se zdvihem osy Z 50mm. Teď bych šel do TRON Plus kde je osa Z 100mm. V současné době připravuji prodloužení osy X na 1250mm řezné délky.
Zdraví
Luděk Uher
RC modely letadel
TRON už jezdí
TRON už jezdí
Díky ,ještě jsem se Vás chtěl zeptat jakou formou to příjde, elektronicky nebo jak? Zdá se mi ,že to trochu trvá od zaplacení.
V současnosti mám mašinku co jste měl před Tronem .Jinak jste mě potěšil ,že Vám mašinka slouží.Hlasů proti je asi více.
Záleží na tom co se od ní očekává. Každý máme jiné možnosti.Asi to zkusím.DryLin ale nepoužiju.
Hezký den , Michael Novotný
V současnosti mám mašinku co jste měl před Tronem .Jinak jste mě potěšil ,že Vám mašinka slouží.Hlasů proti je asi více.
Záleží na tom co se od ní očekává. Každý máme jiné možnosti.Asi to zkusím.DryLin ale nepoužiju.
Hezký den , Michael Novotný
Páni padla tu ponuka výpočtu rezných parametrov, čo by ste odporučili na 4 mm hrubé plexi otvory 1x1 cm frézka 1 britvá priemer 1mm, vreteno Kress, čas obrábrania nieje dôležitý.
PS. na ofuk tam mam pripravený ventilátor ktorého produkt nejako zredukujem do hadičky a budem tým ofukovať, dáva to 50 l/s, myslíte že to bude pre začiatok stačiť a bude to mať aspoň nejaký viditeľný účinok, alebo ísť určite do kompresoru ??
PS 2. Ak sa vám už stane že sa napečie plast (v tomto prípade plexi) na frézku tak malého priemeru tak ako ju dávate dole bez toho aby ste ju zlomili.
Veľmi pekne ďakujem
PS. na ofuk tam mam pripravený ventilátor ktorého produkt nejako zredukujem do hadičky a budem tým ofukovať, dáva to 50 l/s, myslíte že to bude pre začiatok stačiť a bude to mať aspoň nejaký viditeľný účinok, alebo ísť určite do kompresoru ??
PS 2. Ak sa vám už stane že sa napečie plast (v tomto prípade plexi) na frézku tak malého priemeru tak ako ju dávate dole bez toho aby ste ju zlomili.
Veľmi pekne ďakujem
Foukej tryskou ( používám trysku 0,5mm ) tenký pramínek vzduchu z kompresoru. Kompresor, který mám, má 20l vzdušník a při natlakování na 6 barů vydrží foukat cca 40 minut ( u plexiskla ) pro představu spotřeby vzduchu. Proud reguluji škrťícím a kulovým ventilem.
Na chlazení plexiskla používám obyčejnou řeznou kapalinu. Zvláště u malých fréz.jakub199 píše:Páni padla tu ponuka výpočtu rezných parametrov, čo by ste odporučili na 4 mm hrubé plexi otvory 1x1 cm frézka 1 britvá priemer 1mm, vreteno Kress, čas obrábrania nieje dôležitý.
Veľmi pekne ďakujem