prakticky ta dioda (aktivace pinu RBRAKE) se rozsvítí, pokud je na pinu DC_BUS napětí vyšší než 4,47V (v příspěvku výše jsem to uvedl blbě, za což se omlouvám). Takže je několik možností proč se tam to napětí dostává.
1) je otázka jak máš zvolené odpory toho "brutálního" napěťového děliče z těch 320VDC v meziobvodu, který je přivedený právě na ten pin DC_BUS. Ten by měl být zvolen tak, že v klidu, tj. cca 320VDC bys měl mít na DC_BUS cca 3,5V. Potom to vychází tak, že těch 4,47V odpovídá cca 380VDC, což je ještě dostatečná rezerva pro přežití 400V elyt. kondenzátoru.
- já jsem to tehdy spočítal a použil dělič 6,8k na 570k (složil jsem ho z 270k + 300k, páč jsem měl jen 300V resistory).
2) je vždycky dobré připojit k jakémukoliv měření ať už napětí či proudu v měniči filtr, který přítomné špičky vzniklé provozem střídače ořeže, nejjednodušší řešení je připojení nějakého lepšího (X7R) kondenzátoru o kapacitě nejčastěji 100nF k tomu měřícímu odporu, zde tedy paralelně k tomu menšímu (u mě k tomu 6,8k).
3) jako pojistka proti špičkám se taky dost často zapojuje do DC meziobvodu 400V transil (lépe nějaký větší, já tam mám typ 1,5KE400A)
.. ale zas je potřeba říct, že pokud to jenom bliká a nehoří, tak si z toho není třeba dělat hlavu.

ale samozřejmě je vždy třeba plně podporovat inžynýrský přístup, takže můžeš připojit ideálně paměťový osciloskop k pinu DC_BUS a vyšetřit v kterých okamžicích tam ty špičky létají..