Obávám se, že jsem byl nesprávně pochopen. Provokací jsem v tomto kontextu myslel situaci, kdy se stát brání vojenskému napadení, místo toho aby bezpodmínečně kapituloval. Útočník tomu ovšem říká provokace. Asi začnu též víc používat uvozovky

Moderátor: sysel
Obávám se, že jsem byl nesprávně pochopen. Provokací jsem v tomto kontextu myslel situaci, kdy se stát brání vojenskému napadení, místo toho aby bezpodmínečně kapituloval. Útočník tomu ovšem říká provokace. Asi začnu též víc používat uvozovky
Sorry. Vnucuje. Válkou. Mně zatím ne (v tomto století, v r. 1968 byl úspěšný i u nás). Ukrajině aktuálně ano.
jasněMex píše: ↑26. 9. 2022, 11:49 ......
A základem snesitelných sousedských vztahů (mezi státy ale stejně tak i mezi lidmi) je nedělat si naschvály a neprovokovat se navzájem (jak tady psal prochaska, že provokovat je správné).
Ne, myslím, že provokovat není správné, ani když tě do toho tlačí někteří, kteří si tím (na tvůj účet) řeší své problémy a zájmy.
Cui bono?
Ne, ale podle některých jsi mu měl koupit a venovat větší reproduktorytestone píše: ↑27. 9. 2022, 6:24Sorry. Vnucuje. Válkou. Mně zatím ne (v tomto století, v r. 1968 byl úspěšný i u nás). Ukrajině aktuálně ano.jasněMex píše: ↑26. 9. 2022, 11:49 ......
A základem snesitelných sousedských vztahů (mezi státy ale stejně tak i mezi lidmi) je nedělat si naschvály a neprovokovat se navzájem (jak tady psal prochaska, že provokovat je správné).
Ne, myslím, že provokovat není správné, ani když tě do toho tlačí někteří, kteří si tím (na tvůj účet) řeší své problémy a zájmy.
Cui bono?
takže situace je taková
začnou se mi přejídat častušky co si pouští soused na zahradě
tak si pustím rokenrol
soused to zesílí
ukážu mu přes plot fakáče
soused zbourá plot, dá mi pěstí a zapálí mi barák
To je v pořádku?
Zavinil jsem ten požár tím, že jsem přes plot ukazoval fakáče?
Já jsem nikoho takovýho tady nezaznamenal.Fifík píše: ↑27. 9. 2022, 5:49 Hustý,.. RF vede nevyprovokovanou agresivní dobyvačnou válku na území svrchovaného státu, vraždí civilisty, ohrožuje jaderný elektrárny, porušuje naprosto všechny jím podepsané dohody a konvence. A i tady se najde řada lidí, co mu celkem nepokrytě fandí a ještě si plivnou na bránící se Ukrajinu.![]()
Takže ty vidíš jako jediné a správné a řešení na jeho blbé a neohleduplné chování reagovat eskalací a nasadit své ještě silněji blbé a neohleduplné chování?
ve slušné společnosti existuje takový princip
Jak se asi mají dohodnout s někým, kdo prohlašuje, že jediné východisko je bezpodmínečná kapitulace protistrany a postoupení okupovaných území?
Schovává se to většinou za relativizací jako - nejsem na ničí straně, jsem proti válce, chceme diplomatické řešení, nemíchat byznys a politiku, Američani taky bijou černochy! ...bobik píše: ↑27. 9. 2022, 9:20Já jsem nikoho takovýho tady nezaznamenal.Fifík píše: ↑27. 9. 2022, 5:49 Hustý,.. RF vede nevyprovokovanou agresivní dobyvačnou válku na území svrchovaného státu, vraždí civilisty, ohrožuje jaderný elektrárny, porušuje naprosto všechny jím podepsané dohody a konvence. A i tady se najde řada lidí, co mu celkem nepokrytě fandí a ještě si plivnou na bránící se Ukrajinu.![]()
Pořád mě není jasné, čemu to pomůže, když zchudneme. Čím zaplatíme tu biliardu na nové stíhačky pro naši pofidérní obranu proti Rusku?Prostě je tu jasný agresor a ten kdo se brání. Dnes už nejde stát stranou.
Domlouvat se s Ruskem a vůbec hledět na Rusko pozitivně jsme (=my tady v Evropě) zkoušeli bezmála dvacet let, někteří ještě déle. Jelcin tvrdil, že nové Rusko bude demokratické a spravedlivé. Ba i Putin s tím souhlasil, cituji "Svoboda slova, svědomí, sdělovacích prostředků a vlastnická práva - tyto základní prvky civilizované společnosti stát spolehlivě zajistí“. Chtěli jsme tomu věřit, sám jsem také věřil, že s Ruskem půjde jednat a obchodovat, dokonce sám mám (měl jsem) v Rusku zákazníky. Nebylo to ani moc neuvěřitelné, Německo se po válce také změnilo. A najednou prd, okupace Krymu a to jen proto, že si Ukrajinci dovolili nechtít být těsně přimknutí k Rusku. Na čem se dá v takovém případě dohodnout?