Kdybyste chtěli, mohu poskytnout fusion model nebo i stl té univerzální spojky a držáku dvířek. Stačí říci. Ono na tom sice nic není, ale dalo dost pokusů odladit rozměry do T drážky i pro plexi, aby to dobře drželo a současně to bylo možné snadno demontovat. Nechtěl jsem to cpát sem rovnou, abych zbytečně neplnil disk servera.
Pořízení frézky
Tak jsem vzdal pro většinu operací chlazení proudem emulze a přecházím na chlazení mlhou. Pořídil jsem toto z alíka a musím je pochválit. Provedení je naprosto profi. Rozváděcí/směšovací kostka je perfektní ofrézování z hliníku, regulační ventily pro vzduch i kapalinu velmi kvalitní, výstupní ohebný člen robustní. Nebylo to nejlevnější, nicméně proti řešení např. od Nogy stále za hubičku. Mohu jen doporučit.
https://vi.aliexpress.com/item/10050054 ... ry_from%3A
Takto to vypadá Jediné, co jsem si blbec nekoupil, je dvojitý ventil, kterým bych mohl zavřít emulzi i vzduch jedním ovladačem. To teď jdu shánět.
https://vi.aliexpress.com/item/10050054 ... ry_from%3A
Takto to vypadá Jediné, co jsem si blbec nekoupil, je dvojitý ventil, kterým bych mohl zavřít emulzi i vzduch jedním ovladačem. To teď jdu shánět.
Vážení kolegové. Mám velké dilema, co se týká čelních fréz. Má vůbec cenu je brousit? Po různých rešerších zjišťuji, že nástrojová bruska s příslušenstvím je nakonec cca 100 tisíc a to nemluvím o tom, že to broušení člověk musí docela umět. Není nakonec lepší kupovat nové tvrdokovové frézy a staré prostě zahazovat (nebo je dát za pár korun tomu, kod je brousit umí)? Co si o tomto problému myslíte?
-
- Kontaktovat uživatele:
Když potřebuji, dám si nabrousit. Bruska mi přijde pro hobby účely úplně zbytečná. Návratnost tak 100 let.
Sm16, Avia Fnb25, Jones&Shipman 540ap
Také k tomuto názoru postupně docházím. Už rozumím Mirkovi (Charonovi), že nakupuje čelní frézy jako vzteklý.mstreicher píše: ↑14. 6. 2025, 9:32 Když potřebuji, dám si nabrousit. Bruska mi přijde pro hobby účely úplně zbytečná. Návratnost tak 100 let.
Apropó - kolik tak zhruba stojí broušení jedné čelní frézy?