Ďakujem Vám za odpovede. Máte pravdu, tá podpera je z vrchu zatiaľ kým si neurobím novú lepšiu na fix. Bohužiaľ ako ste videli ten pravý držiak je odlomený, tak som to kupoval...

Posielam foto ako vyzerala pred tým a keď bola rozobraná na šróby...

tyhle brusky co vím tak měly kontramatky , nikdy se mi kotouče nepovolily . ale je pravda že je to docela prda při přepnutí .
Pevnostně by litina stačila ale jinak to nemá žádný jiný důvod a pro běžného člověka je hůře sehnatelná. Udělej je z jákékoliv oceli, dostatečně masivní tak aby ti vyhovovali k tvému použití brusky. Jestli budeš brousit nože na soustruh tak se bude hodit spíš menší stolek, na obroušení tyček na rajčata bude stačit cokolivadam410 píše: ↑21. 11. 2022, 6:38 Podarilo sa mi kúpiť za veľmi dobrú cenu brusku BNT 54
Chýbajú mi na bruske opierky pre brúsenie, má niekto nápad z čoho to vyrobiť ? Má to byť liatina ? Mám nejaku vyššiu triedu ocele (neviem presne triedu- je to zo srotu) čo je vhodné ? Robil niekto GO tejto brúsky ? Budem ju rozoberať a preventívne už meniť ložiská keďže pôjde nový nástrek do modrá, aby ladila s celú dielňu![]()
![]()