koupil jsem si k soustruhu (400V Weiss D280x700) frekvenční měnič Commander SK SKC3400400. Silovou svorkovnici, jištění apod. mě připojí elektrikář s vyhláškou, to problém není. Nechci ho zbytečně otravovat s krávovinama a proto bych si rád ovládání měniče sestavil a připojil sám. V el. schématech se vyznám jen obecně a velmi málo, proto se ptám zde.
Potřeboval bych měnič ovládat externě takto:
-start vpřed (tlačítkový spínač bez aretace)
-stop (tlačítkový spínač bez aretace)
-start vzad (tlačítkový spínač bez aretace)
(tak aby bylo možné přes rampu měniče ovládat pohyb vpřed a hned vzad bez zmáčknutí stop tlačítka)
-potenciometr na ovládání otáček motoru
-JOG funkce (krokování) (tlačítkový spínač bez aretace)
Otázky vezmu po bodech:
1) Mohl by mě někdo poradit jak zapojit tyto spínače (je to ten klasický čssr tlačítkový spínač do krabice pro ovládání) a potík do svorkovnice měniče (nejlépe nákres aby to pochopil i blbec?

2) Jaká by měla být hodnota potenciometru? Případně jak měnič pro toto ovládání nastavit? Ještě nemám většinou součástek zakoupených, tak se fantazii meze nekladou.
3) Další otázka je, zda by bylo možné do svorkovnice měniče připojit externí otáčkoměr, například do panelu, případně s jakými parametry koupit?
4) Je možné ze svorkovnice měniče vyvést napájení 24V například pro osvětlení soustruhu? Klasické pracovní světlo 24V na stroj. Do jakého výkonu světla by to eventuelně šlo použít?
Přikládám foto součástek pro představu a návod měniče.
Díky za případnou radu

J-CZ