loni se mi podařilo sehnat z mé bývalé průmyslovky za hubičku pár mašin. Udělal jsem rekonstrukci hospodářského stavení a teď se konečně dostávám k samotným strojům, abych si s nimi měl kde hrát

Nejstarším kusem je frézka FA3U do které jsem se pustil jako první. Nejdříve rozborka stolu a následně kontrola elektriky. Zjistil jsem nefunkční olejové čerpalo, projistotu jsem jej vyndal, rozebral, zkontroloval, přepojil a ono se potvora ani nehne. Čistě projistotu, motor je 3F, ale nemá přivedenou nulu, ta je předpokládám řešena na kostru?
AD1) Prvně se vás chci zeptat, zda-li nemá nikdo na prodej náhradní - typ CSP1. Případně má někdo zkušenost s převinutím? Radši bych vyměnil za jiné..
AD2) čerpadlo emulze je na tom v zásadě stejně, také se nehne. Opět se tedy tážu, má někdo náhradní, které již nepotřebuje?
AD3) Zjistil jsem, že kabeláž jdoucí k motorům, čerpadlu a obecně k periferiím je ztvrdlá a nacucaná olejem. V podstatě zralá na výměnu, což jsem +/- očekával. Počítám, že se s tím poperu sám. Hodil by se ovšem případně kontakt na šikovného elektrikáře či znalce, který by případně mohl přiložit pomocnou ruku. Nevíte o někom?
Přidávám pár fotek nové kovodílny