Neviem ako na to.
Zdravým vás práve začínam stavať resp zháňam veci na cnc frézku a pod ruku sa mi dostali motory len neviem či sa dajú použiť.
jedná sa o:
Brushless servomotors vid. tech. data.
http://www.servalco.com/Eingang/Datenbl ... BR_eng.pdf
0060l2-04
Dalej sa mi doma vála jeden Simens
Simens panel TP270 Touch-10 csn
niajké frekvenčné meniče dá sa to použiť?
alebo astal vista do šrotu??
jedná sa o:
Brushless servomotors vid. tech. data.
http://www.servalco.com/Eingang/Datenbl ... BR_eng.pdf
0060l2-04
Dalej sa mi doma vála jeden Simens
Simens panel TP270 Touch-10 csn
niajké frekvenčné meniče dá sa to použiť?
alebo astal vista do šrotu??
Naposledy upravil(a) Niperix dne 12. 1. 2013, 1:15, celkem upraveno 2 x.
S prianím pekného dňa Niperix
Vopred sa ospravedlňujem za gramatické chyby
KX3 + GWE64 + GRAVOSTAR Profi v štádiu ťažkého testovania.
ešťe musím dodať že momentálne rieším len elektro časť mechaniky sa nebojím nakoľko mám celkom slušné strojné vybyvenie. a budem ju riešiť až neskôr chcem zatial len vedieť čo musím zohnať a či sa mi to oplatí.
PS: môj cenový odhad (elektro časť + materiál) je cca 2 000 € ak je to teda reálne.
Bude k tomu treba zohnat nejaky menic, ktory zvladne servo s resolverom. Ak to budes chciet riadit EMC-ckom, tak mozno aj staci nejaky analogovy typ - su lacnejsie, ale zas sa horsie doladuju k cudzim motorom (nie vzdy to ide). Digitalne menice si urcite s tym poradia (aspon teda kollmorgen-seidel, ktore poznam), no horsie je to s cenou. Ostatne typy nepoznam, ale je tu kopa ludi, co o tom vie viac.
Ten tvoj konkretne ma vykon 250W (aj to pri 4500 otackach), co nie je az tak vela, ide o to co s tych chces rozhybat.
Dalsia vec (mozno trivialna) su kable a konektory, tie su celkom drahe ak ich kupujes nove. Kable musia byt tienene.
Ten tvoj konkretne ma vykon 250W (aj to pri 4500 otackach), co nie je az tak vela, ide o to co s tych chces rozhybat.
Dalsia vec (mozno trivialna) su kable a konektory, tie su celkom drahe ak ich kupujes nove. Kable musia byt tienene.
Tak začnem.
Motor: Menič /mám v 3 kusoch/ : Počítače: Zdroj 24V: Dotykový Panel: Notebooky na riadednie: Vtip ?? No tak dúfam že vše. Káble, motory, iné meniče čoskoro. ak sa s toho dačo dá použiť tak budem rád.
Viem že vedomosti majú cenu a ak budem vedieť poradiť pomôcť ja tak to rád urobým. Ďakujem.
PS: v akom programe mám namodelovať model???
Motor: Menič /mám v 3 kusoch/ : Počítače: Zdroj 24V: Dotykový Panel: Notebooky na riadednie: Vtip ?? No tak dúfam že vše. Káble, motory, iné meniče čoskoro. ak sa s toho dačo dá použiť tak budem rád.

Viem že vedomosti majú cenu a ak budem vedieť poradiť pomôcť ja tak to rád urobým. Ďakujem.
PS: v akom programe mám namodelovať model???
Zatial ako pozeram ti chyba menic k tomu servu, na foto je klasicky frekvencny menic, ten by sa dal pouzit na vreteno (asynchronny motor). Serva su synchronne motory.
Ako si pisal, este budu nejake menice, tak uvidime, pls. kvalitnejsie fotky stitkov
Inak ako som pisal, nutne potrebujes rozhodnut o velkosti planovaneho stroja, typ a prevedenie posuvov, obrabany material - podla toho sa dimenzuju pohony, mozno tie serva na to nebudu stacit.
Kazdy modeluje v niecom inom, ja som zacal v solidworks.
Ako si pisal, este budu nejake menice, tak uvidime, pls. kvalitnejsie fotky stitkov

Kazdy modeluje v niecom inom, ja som zacal v solidworks.
Tak tie sľúbené meniče.
Malý Simens: Velký Simens: ZTS: Dúfam že kvalita snímkov už vyhovuje. Velkosť stroja cca 1200 x 1200 (mm) maximálna velkosť obrobku 700 x 700 (mm) rád by som použil "ribiny" alebo vodiace kolajničky + trapezové šróby. 4o sa týka obrabaného materiálu tak by to mala biť ocel, dural, hliník, perdinax, mosadz,... .Čo sa týka programu na modelovanie niečo "pre blbých" v čom spravým základný náhlad mašinky. Frézku chcem postaviť 4-osú, pričom 4-tá osa bude malá hlavička (chcem vyrábať aj ozubené kolesá).
Za všetky rady a nápady vopred ďakujem.
Malý Simens: Velký Simens: ZTS: Dúfam že kvalita snímkov už vyhovuje. Velkosť stroja cca 1200 x 1200 (mm) maximálna velkosť obrobku 700 x 700 (mm) rád by som použil "ribiny" alebo vodiace kolajničky + trapezové šróby. 4o sa týka obrabaného materiálu tak by to mala biť ocel, dural, hliník, perdinax, mosadz,... .Čo sa týka programu na modelovanie niečo "pre blbých" v čom spravým základný náhlad mašinky. Frézku chcem postaviť 4-osú, pričom 4-tá osa bude malá hlavička (chcem vyrábať aj ozubené kolesá).
Za všetky rady a nápady vopred ďakujem.
Ja sa len vyjadrim k elektronike, ked uz som zacal. Takze tieto menice su sice fajn, ale na posuvy nepouzitelne, kedze sa jedna o FREKVENCNE menice pre asynchronne motory. Tie co mas sa mozu hodit k vretenu, ten siemens vyzera byt fajn. K tym motorom na zaciatku potrebujes nejaky SERVOMENIC, ako som uz pisal.
Konstrukciu nekomentujem, na to su tu ini machri, a popisalo sa o tom tu uz hodne. Kazdopadne postavit masinu na normalne obrobenie duralu je celkom nelahka vec a to ma este daleko k oceli. Najprv by som dal dokopy navrh (aj realizoval) mechanicku cast (podla mna tazsie asi tak 100x:) ako elektrika a potom to osadit motormi, riadenim atd.
Konstrukciu nekomentujem, na to su tu ini machri, a popisalo sa o tom tu uz hodne. Kazdopadne postavit masinu na normalne obrobenie duralu je celkom nelahka vec a to ma este daleko k oceli. Najprv by som dal dokopy navrh (aj realizoval) mechanicku cast (podla mna tazsie asi tak 100x:) ako elektrika a potom to osadit motormi, riadenim atd.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jestli chces obstojne obrabet mosaz na 700x700mm pocitej s poradnou investici
Radove 100 000 za mechaniku praci pak to same
Paklize gravirovat je to jednodussi ale obstojne frezovani potrebuje rozumne tuhosti
Pohony a perfektni lineary, zadny podepreny tyce
Radove 100 000 za mechaniku praci pak to same
Paklize gravirovat je to jednodussi ale obstojne frezovani potrebuje rozumne tuhosti
Pohony a perfektni lineary, zadny podepreny tyce
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mechaniku neustále riešim časom pošlem foto. 
Momentálne mám prosbu na niekoho kto sa rád podelí o "rozumy" flaštička všimného to istí som severné slovensko takže aj čechy .
Spp úplný začiatočník.

Momentálne mám prosbu na niekoho kto sa rád podelí o "rozumy" flaštička všimného to istí som severné slovensko takže aj čechy .

Spp úplný začiatočník.
Vyznávam heslo "Radšej raz vydieť ako 100 krát počuť" Flaška domácej..
hmm ?

Riešim momentálne lineárne vedenie, chcem použiť takzvaný "V" profil (dovolil som si skicu - program používam deň tak nič moc)
Sivá sú ocelové profily (brúsené a cementované) Červená sú Valčekové vodiace pásy.
Má s tým nikto reálne skúsenosti? ako takéto vedenie ovplivní tuhosť stroja?
Použitie na osi X resp Y chápem ale osa Z sa asi takto nedá riešiť Alebo??
Ďakujem za každú radu.
Sivá sú ocelové profily (brúsené a cementované) Červená sú Valčekové vodiace pásy.
Má s tým nikto reálne skúsenosti? ako takéto vedenie ovplivní tuhosť stroja?
Použitie na osi X resp Y chápem ale osa Z sa asi takto nedá riešiť Alebo??
Ďakujem za každú radu.
Zle nakreslený obrázok opravujem a možno aj zajtra odfotím. 
Stále Platí:
Sivá Základná lišta
Zelená Posuvná lišta
Červená Valčekový pás.
Diery sú len orientačne je v nich závit a odtial pôjde konzola z osy X => Y a z osi Y => Z
Tento systém som vyden na brúske (zvládla prácu na 0,003 mm ) Som čumel ako puk.. Stále otázka tuhosť??
Keď mašinu tak profi mám rozrobeneé dva projekty toto a "popisovačku" tú ale zatial len skreslujem..
S P-riatelským P-ozdravom Ten čo sa do toho nerozumie..
(používam skratku SPP nie je to Slovakšie plinaren. Priem.
)

Stále Platí:
Sivá Základná lišta
Zelená Posuvná lišta
Červená Valčekový pás.
Diery sú len orientačne je v nich závit a odtial pôjde konzola z osy X => Y a z osi Y => Z
Tento systém som vyden na brúske (zvládla prácu na 0,003 mm ) Som čumel ako puk.. Stále otázka tuhosť??
Keď mašinu tak profi mám rozrobeneé dva projekty toto a "popisovačku" tú ale zatial len skreslujem..

S P-riatelským P-ozdravom Ten čo sa do toho nerozumie..