Jinak myslím dost dobrý, osvědčená konstrukce, kompaktní řešení, hezké ... Hodně zdaru!
Tie kladky su v principe vyriesene velmi elegantne, na loziska by som ale nalisoval obruce s vacsim priemerom (pripadne s vodiacimi ploskami po stranach) a hlavne si daj pozor na opasanie hnacej remenice. V katalogu si najdes kolko zubov by minimalne malo byt v zabere a prave ked zvacsis priemer kladiek, dostanes vacsi uhol opasania = viac zubov v zabere. Alebo skus dat kladky blizsie k osi motoru - ale to by vyzadovalo uplne inu konstrukciu kladiek.CZ_Iceman píše:Nahon remene jsem vyresil viz.obrazek a jako kladky jsou pouziite normalni loziska- snad to bude ok.
Jinak dobrý, akorát bacha na tolerance jaklů (budou určitě přes milimetr), takže nařezat z jedné tyče, nebo to nepůjde seštelovat. Já prostě neobrobenejm plochám nevěřím.Dal bych ještě nějaké vyztužující úhlopříčky pod vodící tyče osy Y, aby se portál nechvěl doboku. Nebo bych za to prostě našrouboval desku, klidně i dřevěnou.
Presne tak a nasroubovat tam nejaka zada, ktera by vystuzila torzne tu OSU Y.garmont píše:Já osobně bych celou tu osu Z dal na druhou stranu - co nejblíže k vodorovným tyčím - nejsem strojař, ale takhle jak to máš podložené ty ložiska tak tam vzniká zbytečná páka.