Dneska jsem osekával a rovnal.
Ahoj
Ahojgaminn píše: ↑8. 2. 2022, 5:35 Ahoj,
vypadají jako nové, skoro bych řekl, že to ani nejsou ty z Ostravy. Řešil jsi nějak zamykací mechanismus, který mimo zamykání slouží jako doraz proti přílišnému vytažení (vypadnutí) šuplíku? U mých dvou skříní někdo bojoval s vyndáním šuplíků a pak vzal pro sichr kladivo a navařené dorazy v zadních rozích šuplíku zohýbal tak, aby nebránily vyndání šuplíku ze skříně. Svezly se s tím celé rohy šuplíků. Čeká mě vyklepávání rohů a navaření nových dorazů.
Zkoušel jsem taky zatížitelnost skříní. Dvě závaží na předek traktoru v šuplíku vedle sebe (cca 2 x 20 kg) a skříně bez madel to už nedávají, šuplíky drhnou. Zhruba dvojnásobná zátěž starým zeleným skříním s dvěma madly nedělá problém. Ale u nich je zase trochu nevýhoda, že mají vnitřní výšku šuplíku jen 5 cm, skříně bez madel mají 6 cm.
Ahoj, buď špatně koukám, nebo tam nemáš kuličky v těch žlábkách vepředu, pak to nejezdí a drhne. A nutně je potřeba namazat osy zadních koleček a do drážky s kuličkou kydnout celkem dost vazelíny. Patří tam průměr 7 mmgaminn píše: ↑8. 2. 2022, 6:05 Taky řešení. Já zkoušel odpojovat táhlo, co přes další tyčku ovládá dvě boční lišty. Pak to nezamyká, ale zas potřebuješ zhruba o jednu ruku víc, abys dostal šuplík ze skříně.
Jinak tady jsou fotky ze zátěžového testu, kdyby to někoho zajímalo. Jak jsem psal výše, 2x20kg pro skříň bez madel je problém. Zelená skříň se dvěma madly snese mnohem víc.
Kuličky nejsou na skladě. Nevím, jestli ten šuplík, který jsem zatěžoval, byl na kuličkách. Jestli ne, tak je pravda, že kolize se spodním šuplíkem by možná nenastala. Ještě to vyzkouším jednou.
Ja nejdriv kanibalizoval asi tri loziska, samozřejmě buď malý nebo moc velký...
Skříňky / šuplíkové / od Polaka mám už asi 10 let a naprostá spokojenost. Ve firmě jsme vyráběli jejich kopii. Víc jsem o tom psal už před lety:Jimmy píše: ↑7. 2. 2022, 7:41 Nevyráběl jste si někdo takovéto šuplíkové skříně sám popř. v kooperaci? Asi by neměl být problém nechat vypálit a naohraňovat šuplíky, ty potom v rozích tigem svařit a dát na komaxit i s korpusy. Nábytkářských celovýsuvů je na netu nepřeberné množství. Určitě by to dopadlo líp než od Poláka a dalo by se to přizpůsobit přesně prostoru v dílně.