Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
Dneska jsem doopravdy bastlil. Kámoš mi přinesl řemenici s klikou na traktůrek a že už mu podruhé rupnul klínek. Originál byl jen prolis v hřídeli a on to pak vytunil 15mm klínkem a elektrodou. Odfrézovat sváry, projet drážku 40mm, vyfrézovat 6 klínek ze svařitelné oceli, protože uhlíková ocel C45 je blbě svařitelná a teď už jen zavařit tak, aby se hřídel nestáhla.
Jestli myslíš celkovou fotku sestavy soustruhu ve frézovacím módu, tak nejlépe je to asi vidět zde. Vyloženě frézovaná je jen ta jedna plocha, pak jsou na tom ještě udělané ty dva ozávitované otvory, zbytek je soustružený (a smirkovaný

Díky za pochvalu a zájem, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Dik, presne celkovou fotku jsem chtel videtThomeeque píše: ↑24. 10. 2023, 5:23Jestli myslíš celkovou fotku sestavy soustruhu ve frézovacím módu, tak nejlépe je to asi vidět zde. Vyloženě frézovaná je jen ta jedna plocha, pak jsou na tom ještě udělané ty dva ozávitované otvory, zbytek je soustružený (a smirkovaný). Je to hodně velká nouzovka, ale lepší než nic. Až bude lepší dílna, pořídí se i poctivá frézka.
Díky za pochvalu a zájem, T.

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
I když to byla prkotina, chtěl jsem, aby to bylo vyvrtané pěkně v ose a nějak to pak vypadalo, navíc to nebylo o moc složitější, než to udělat nějak v ruce akuvrtačkou nebo jak jinak by to "normální" (tj. soustruh nevlastnící

Jasně, jsou to zbytky od Aleše, jím opracované, já to v tomto stavu už vyndal z krabice (ještě je teoreticky možné, že už to bylo po nějaké mojí dřívější úpravě, kterou si teď už nevybavím), to bylo právě to kouzelné

Vygooglil jsem, že je snad dishwasher-safe a je to jen chňapka, ale mám to v plánu sledovat
Dík, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Čau Robe, odkud máš tuto informaci o POM? Právě řeším problém, který se toho týká. Pokud máš zdroj, odkaz, cokoliv, budu velice vděčný.
Připrav se, hrajem...
https://www.youtube.com/watch?v=HzjNAnEfvxc
https://www.youtube.com/watch?v=HzjNAnEfvxc
Mam na hrnci presne takto nahrazeny drzak uz asi 10 let a nikdy jsem si niceho nevsiml - ani pri vareni ani pri myti v mycce.
Myslim smradu

Mozna ma robokop na mysli teploty vyrazne vyssi nez 100C - ale ty se myslim na poklickach nebo v myckach asi bezne nevyskytuji.
Navic kurakum, uzivatelum zubnich past, zimnim ridicum, majitelum dieselu (AdBlue) atd ... by to nemelo vubec vadit (pokud uvazujeme zdravotni dopady mocoviny) - to jen tak na okraj

Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...