Rozsáhlejší projekt v duralu
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Pánové, chtěl bych vás požádat o radu případně o pomoc.
Chystám projekt kde je materiálem dural, zatím je to ve fázi návrhu. Bude se jednat o řezání desek 2mm, 4mm a 8mm, ohýbání a svařování plechu 2mm, dále nějaké CNC pálení, vrtání, závity. Jedná se o jediný kus.
Potřeboval bych poradit někoho (firmu, nadšence), kteří jsou schopni provézt všechny operace (nebo co nejvíce) a byli by ochotni probrat návrh a poradit optimální technologii výroby, materiál a tak. Jde mi o to, aby se mi mohl někdo chvíli věnovat a nebrat to jako máte to podle výkresu, tak co chcete :-)
Podklady dodám jako výkres, 2D nebo 3D data.
Ideálně někde poblíž, tak do 50km od Nového Jičína.
Děkuji.
Chystám projekt kde je materiálem dural, zatím je to ve fázi návrhu. Bude se jednat o řezání desek 2mm, 4mm a 8mm, ohýbání a svařování plechu 2mm, dále nějaké CNC pálení, vrtání, závity. Jedná se o jediný kus.
Potřeboval bych poradit někoho (firmu, nadšence), kteří jsou schopni provézt všechny operace (nebo co nejvíce) a byli by ochotni probrat návrh a poradit optimální technologii výroby, materiál a tak. Jde mi o to, aby se mi mohl někdo chvíli věnovat a nebrat to jako máte to podle výkresu, tak co chcete :-)
Podklady dodám jako výkres, 2D nebo 3D data.
Ideálně někde poblíž, tak do 50km od Nového Jičína.
Děkuji.
Pánové,
ten můj projekt pokročil, a tak bych požádal o bližší rady.
Potřebuji vyřezat nějaké tvary z duralového plechu - výkresy přikládám. Přesnost nemusí být velká, 0.2 mm bohatě stačí.
Jakou technologii je nejlepší použít?
Kde to provedou dobře?
Děkuji.
ten můj projekt pokročil, a tak bych požádal o bližší rady.
Potřebuji vyřezat nějaké tvary z duralového plechu - výkresy přikládám. Přesnost nemusí být velká, 0.2 mm bohatě stačí.
Jakou technologii je nejlepší použít?
Kde to provedou dobře?
Děkuji.
- Přílohy
-
- tri.pdf
- (17.16 KiB) Staženo 443 x
-
- plate2.pdf
- (6.71 KiB) Staženo 414 x
-
- plate1.pdf
- (5.44 KiB) Staženo 362 x
Ja osobne bych ty dily nechal riznout vodnim paprskem. Napriklad firma tady u nas v Koline ma na rezani Al nasledujici ceny: tl 2mm - 46Kc/m, tl. 4mm - 64 Kc/m, tl 8mm - 120 Kc/m. V tomhle mnozstvi vyvrtat a zavitovat rucne, pripadne to hodit nejakemu znamemu na cnc a pak to nechat svarit.
Nechci strašit, ale myslím že zrovna těchto rozměrů se mi v dílně nějaké válí.TomasN píše:Pánové, měl bych další prosbu:
potřeboval bych vyrobit 12 koulí z duralu o průměru 20mm se závitem M8 ne úplně skrz.
Myslíte, že byste se toho mohl někdo ujmout případně poradit, kde bych s tím mohl obtěžovat.
Děkuji.

Je to spíš na astrofórum :-) ale proč ne: 400/f4, váhu ještě nevím přesně - cca 20kg (bez zrcadla), do letadla s tím nepočítám, to bych musel letět jen s kreditkou :-)))golansk píše:Kolko priemer ohnisko ? a kolko ma byt konecna Vaha bez zrkadla?
Zrcadlo ještě nemám, brousí ho Libor Němec (www.elbioptics.com), váhu čekám tak do 7kggolansk píše:este jeden dotaz kolko ma zrkadlo a odkial je?