Připadá mi to jako zprzněný bývalý Emco F1 - nejvíc se mi na tom líbí (možná) ta plechová kisna okolo. A i to je otázkou, protože jde o to, jak to vůbec jde čistit (přístup je zjevně akorát tou přední dírou) a jak se to chová, když to bude někde běhat v normálním provozu - ne, jako když si to koupí standardní hobbík - 5 minut běhu, pak týden následných dískuzí na téma: "jak nejlépe upnout kus do svěráku" (prý se to často dělá klikouMilan199 píše: ↑22. 6. 2026, 10:08Problém je, že "malej" CNC stroj má úplně ten samej řídící systém jako velkej. Malinko ušetříš na kabelech a trochu na menších pohonech. Bezpečnostní prvky jsou zcela shodné. Tím se ti ta stavba tak prodraží, že to je neprodejný. Jenom sraní okolo zkušeben a prohlášení stojí víc nežli ten stroj.
Když si takový stroj postavím pro sebe, je zaplacený za měsíc. Pokud šel k zákazníkovi, čekal mě nekonečný příliv nápadů na mnohaleté záruky, nářadí na rok v ceně, servis 24/7/365 do deseti minut. Když se z rozvaděče "ztratily" měniče, nebo se ucpal odtok okapu na střeše a stroj to propláchlo, čekala mě nechutná komunikace s právníkem ohledně záruk.
Potřebuji se někde textově...
Moderátor: sysel
-
Sancho Panza
Co je na tom k smíchu? Obě firmy budou patřit jednomu majiteli, budou sídlit v jednom komplexu ve dvou barákách. Proč by to nemělo fungovat?
No jak je vidět tak to asi své zákazníky má... když se číňanovi daří.
Asi malý stroj, malé obrobky, malé špony - a pak málo čištění
Co se týká záruk tak asi jako to má číňan - z levných dílů (systém na videu není žádnej Fanuc nebo Siemens, prostě klasický noname Gkod runner jak je u těhle strojů obvyklé) Lepší systém za příplatek. To dělá obrovský rozdíl v ceně a zřejmě i v dynamické přesnosti a životnosti. A záruky? plnění je přeci do 30-ti dnů po dobu 1 roku pokud na IČO a do 2 let pokud soukromá osoba (ale té to prodávat nutně nemusíš). Samozřejmě pokud se upíšeš 24/7/365 tak si to musíš spočítat. To ani ten číňan neudělá zadarmo plnění takové záruky. A kvalitatu si také nechá zaplatit.
Asi malý stroj, malé obrobky, malé špony - a pak málo čištění
Co se týká záruk tak asi jako to má číňan - z levných dílů (systém na videu není žádnej Fanuc nebo Siemens, prostě klasický noname Gkod runner jak je u těhle strojů obvyklé) Lepší systém za příplatek. To dělá obrovský rozdíl v ceně a zřejmě i v dynamické přesnosti a životnosti. A záruky? plnění je přeci do 30-ti dnů po dobu 1 roku pokud na IČO a do 2 let pokud soukromá osoba (ale té to prodávat nutně nemusíš). Samozřejmě pokud se upíšeš 24/7/365 tak si to musíš spočítat. To ani ten číňan neudělá zadarmo plnění takové záruky. A kvalitatu si také nechá zaplatit.
Groot
Jo to je lichva přijde ti klempíř, si mu k ruce za pár hodin namontuje okap, dáte si kafíčko a za práci chce 15 litrů a to bych mohl pokračovat. Někteří to ještě dokáží pěkne zfušovat a navíc zničí původně dobrý materiál. Lemplové zmr**i takový nástrojař něco musí umět a má ani né polovinu co lepl s lopatou a zednickou lžící tvl napálí ti cenu z tabulek které jsou na netu i kalkulace online a když mu řekneš to je křivé, tady máš málo malty tak ti řekne: šak je to jenom dílna.martasg1 píše: ↑18. 6. 2026, 12:53Já tam ale nikde nevidím zakomponované ty prachy pro ty stavaře kde si tam nahrabou? kde si to budou moci pěkně vosolit a vopepřit aby jim to sypalo... já myslím ,že skvělých nápadů tady za posledních 100 let bylo spousty a některé i funkční a ověřené. Ale když nejlíp se vydělává na "drahých" stavbách tak prostě ještě dlouho nebude vůle pro změnu k lepšímu pro zákazníka.kenybz píše: ↑18. 6. 2026, 7:45 Taková myšlenka a taky možná už vymyšlená to ale nevím. Paneláky znáte i prefabrikované domky on ten beton je levný a tím tiskem se dá levněji postavit ten tištěný barák. Když jsou možnosti tisku, ale jsou nějaké technické limity, tak by šlo robotizovaně tisknout a kompletovat prefabrikované domky....
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Podepisuju to je tak na pár hodinový telefonát, jak darmožrout s titulem dojil naši firmu x let protože všechno diplomaticky okecával víš kolik mega to stálo? Ten blbec nic nevymyslel ani nevytvořil a ani nevyřešil, ale strašně moc s tím měl práce...Sancho Panza píše: ↑21. 6. 2026, 9:11To většinou bývá v současnosti velmi obtížné - neb čím větší na první pohled líbivá technická stupidita, popírající elementátní fyzikální zákony, tím projekt snáze sežene dotace a bohaté sponzory, radostně hýkající nad novým "vědcem", co zase zjistil, že ostatní jsou přízemní blbci, co nechápou jeho kolosální objev (nezřídka pečlivě připravený tunel).
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...