Vrtanie vretena

Tovární CNC a apřestavby konvenčních soustruhů
Ferda

6. 7. 2009, 7:35

Tumlík: Co rozumíš popřípadě jak vypadá stromečková kleština :?:
Díky :wink:
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Zdenek Valter

6. 7. 2009, 7:36

NO máš tumlíku určitě pravdu.
Ovšem tohle beru jako spíš tunnig číňana.
Když Ti taková hlava hází víc než 0,1 mm je to určitě vhodný způsob jejího umravnění ;-)
Laco19

6. 7. 2009, 8:00

Zdenek Valter píše:NO máš tumlíku určitě pravdu.
Ovšem tohle beru jako spíš tunnig číňana.
Když Ti taková hlava hází víc než 0,1 mm je to určitě vhodný způsob jejího umravnění ;-)
Pred brusenim hadzanie 0,14mm. Vpredu zahryznute celuste, vzadu medzi celustami a materialom viditelne skary :wink: .
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 7. 2009, 8:52

Ano zdeňku já to tak chápu :lol: jen jsem reagoval na dotaz aeroomniho jak to dělá engineer a tumlik atd. :D
taky si všimni že se neznažím shazovat tady ty strojky protože pořád si myslím, že jde především o to jestli je člověk šikovnej.Pokud ano tak zahraje velký divadlo i s malým kašpárkem,naučí se určitě mraky věcí a časem dojde na to že chce víc a pokud ho to chytne tak půjde dál
je to jenom o tom jestli to člověku pálí a dovede si s problémem poradit
a pokud ano tak to beru i když jde o číňana :wink:
je mi jasný, že čínahlava bude chtít nějakou tu úpravu a že jedna a víc desetin není košer,sám jsem se napálil s kleštinovým upínačem který házel 4desetiny a který jsme tady taky řešili :cry:

šlo mě jen o to že je třeba taky přemýšlet nad tím jak to dělat a ne jenom čím to dělat
rád se podělím o zkušenosti ale nejsem dogmatik a klidně pojmu nové informace 8) počkej až budu mít čas a pustím se do samorobo strojku jak budu otravovat s elektronikou místní cnc guru :lol:

ferda: tady na fotce jsou stromečkový kleštiny fajn věc na kroužky atd.
-brusičský lisovací trn ti neukážu páč mám momentálně dodrbaný foťák ale je to kus cementované kulatiny která má na každý straně přesný středící důlky a na určitou délku např 150mm má kuželovitost třeba 0,05mm(nebo tak aby pojmula tolerance H6 až H8 ) tzn .např.15,975mm na jednom konci a 16,025 na druhým
ty rozměry ber s mírou, říkám to z hlavy musel bych to změřit ale v globále je to tak
součástka s vystruženým otvorem např. 16 H7 se na ten trn nalisuje(narazí) a soustruží(brousí) se mezi hroty

lisuje se to tam proto, protože třeba soustružnické rozpínací trny mají vždycky určitou házivost a páč otvor na součástce je vyrobený v určité toleranci ale rozpínací trn má pořád jen ten jeden rozměr na morse kuželu no a při upnutí se to většinou sečte + házivost vřetene :lol: což u brusičského trnu nehrozí protože jseš pořád v ose důlků a valíš v hrotech
Přílohy
P1000912.JPG
pájač

10. 8. 2009, 8:43

Aeroomni píše:nemá tu někdo ten originál kovovej přípravek?
už jsem kupoval jednou nový čelisti, bylo to jako náhradní díl a divil sem se že sedly jak prdel na hrnec.. Měl jsem jen štěstí?
Ty starý někde mam zkusil bych to přebrousit..
Toto je posledný príspevok Aeromniho zo 4.7. , čo ho pohltilo CNC alebo čo je s ním . Nejako mi chýba . :?
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

10. 8. 2009, 8:55

klídek cnc mě nezabilo dělam autoškolu na vzdušnýho CNC kapitana strojníka:) Neboj už se mi tu po vás taky stejská, mezi těma namyšlenejma egoistickejma pakama s ohrnutejma nosama je to děs a hrůza... :roll:
pájač

10. 8. 2009, 9:10

No už som spokojnejší . Akurát dúfam , že žiadny z nich nechodí na toto fórum , ináč študuješ zbytočne a nezmaturuješ . 8)
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

10. 8. 2009, 9:19

to je pojištěný v oxfordu neuměj moc česky:)
Odpovědět

Zpět na „CNC soustruhy“