Mikikiho frézka - F1S
On bude fungovat skoro jakýkoliv, při těch otáčkách a času, co na tom budeš dělat. Budeš potřebovat ještě nějaký na mazáni kluzných ploch, tak zvaž, jestli pak nedokoupíš rovnou dva typy. Ten Farm Universal 10W-30 vypadá víc jako motorový s rozšířením pro převodovky.
Jinak počítej, že olej bude prosakovat ven a frézka bude od toho upatlaná. Takže vyber taky to, co ti nebude smrdět
Jinak počítej, že olej bude prosakovat ven a frézka bude od toho upatlaná. Takže vyber taky to, co ti nebude smrdět

TOS V10 a MN80
Díky Ti "dante" za info.
Mám pár litrů oleje co používám na lože soustruhu, tím budu mazat kluzné plochy u frézky.
---
A máš pravdu, dal jsem min množství oleje do nádržky co maže kluzné vedení a zmizel během 1 dne.
Jsem se divil že tu nádržku má vyplněnou nějakou plstí a samozřejmě jsem si říkal, že to je kvůli zpomalení průtoku oleje na lože.
Ale stejně mrcha rychle vytekl.
Minulý majitel ale asi dbal na mazání, tak v převodovce olej ještě chvíli nechám než vyměním.
Stejně tu frézku mám spíš na hraní a sem tam něco malého "ohlodat".
Zatím F1S jen okukuji z tepla domova.
Mám pár litrů oleje co používám na lože soustruhu, tím budu mazat kluzné plochy u frézky.
---
A máš pravdu, dal jsem min množství oleje do nádržky co maže kluzné vedení a zmizel během 1 dne.
Jsem se divil že tu nádržku má vyplněnou nějakou plstí a samozřejmě jsem si říkal, že to je kvůli zpomalení průtoku oleje na lože.
Ale stejně mrcha rychle vytekl.
Minulý majitel ale asi dbal na mazání, tak v převodovce olej ještě chvíli nechám než vyměním.
Stejně tu frézku mám spíš na hraní a sem tam něco malého "ohlodat".
Zatím F1S jen okukuji z tepla domova.

Stará skříňka po dědovi .... já věděl proč jsem jí nevyhodil a nyní našla své místo u frézky.
Syslil jsem kousky zelené a bílé umělé hmoty, co jsem získal na srazech v HB a teď se mi moc moc hodily.
Není to profi provedení ale nástroje si v nich chrochtají blahem
Plastový kryt drží nahoře i dole magnety - to aby se tam neprášilo
Syslil jsem kousky zelené a bílé umělé hmoty, co jsem získal na srazech v HB a teď se mi moc moc hodily.
Není to profi provedení ale nástroje si v nich chrochtají blahem

Plastový kryt drží nahoře i dole magnety - to aby se tam neprášilo

Chlapi neměnil jste někdo u F1S klínové řemeny a nevíte náhodou jaké jsou rozměry?
Návod co jsem koupil, informace o klínových řemenech nemá
Zjistil jsem, že ten větší řemen, co pohání vřeteno je dost vytahaný (možná je asi i původní).
Číslo/označení nemohu najít, je to oběhané.
Návod co jsem koupil, informace o klínových řemenech nemá

Zjistil jsem, že ten větší řemen, co pohání vřeteno je dost vytahaný (možná je asi i původní).
Číslo/označení nemohu najít, je to oběhané.
No delam to tak, ze vemu stary, skocim na plzenskou do kramku, tam je fachman co vi co dělá, dam mu ho, on ho zmeri, zkoukne a proda mi novy. Jeste se mu nestalo ze by to bylo blbě
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Nebo si kup deleny a pak si delku doladis podle potreby..
Sm16, Avia Fnb25, Jones&Shipman 540ap
Ještě že jsem zauvažoval vyměnit světlo a zkontrolovat u něj 220V.
Když jsem odmontoval destičku (pravděpodobně pro kontrolu řemenů) na které je držák světla, tak jsem se zhrozil.
Řemeny volné a hlavně vydřely v kabelu co napájí čerpadlo docela velký "zub" a odhalily dva kabely.
Zatím jsem frézku nepoužíval ale bylo to o fous s průserem.
Viz foto. Jo a vůle řemenů jde ještě vzhledem k napínáku nastavit, tak nemusím řešit nové.
Jsou v dobrém stavu.
Tímto i moc děkuji "Elbartovi" za nabídku ale nebude to zatím potřeba.
2mstreicher:
- dělený řemen jsem měl na starém soustruhu MyFord, tam byla menší kola než u frézky, tak by to asi šlo bez problému nahradit.
Když jsem odmontoval destičku (pravděpodobně pro kontrolu řemenů) na které je držák světla, tak jsem se zhrozil.
Řemeny volné a hlavně vydřely v kabelu co napájí čerpadlo docela velký "zub" a odhalily dva kabely.
Zatím jsem frézku nepoužíval ale bylo to o fous s průserem.
Viz foto. Jo a vůle řemenů jde ještě vzhledem k napínáku nastavit, tak nemusím řešit nové.
Jsou v dobrém stavu.
Tímto i moc děkuji "Elbartovi" za nabídku ale nebude to zatím potřeba.
2mstreicher:
- dělený řemen jsem měl na starém soustruhu MyFord, tam byla menší kola než u frézky, tak by to asi šlo bez problému nahradit.