Mám doma už pár let tento olej, chtěl jsem jej do traktoru.
https://www.primadilna.cz/Morris-SUPER- ... escription
Mohu jej použít do frézky na mazání převodovky nebo je tam lepší dát jiný?
Mikikiho frézka - F1S
On bude fungovat skoro jakýkoliv, při těch otáčkách a času, co na tom budeš dělat. Budeš potřebovat ještě nějaký na mazáni kluzných ploch, tak zvaž, jestli pak nedokoupíš rovnou dva typy. Ten Farm Universal 10W-30 vypadá víc jako motorový s rozšířením pro převodovky.
Jinak počítej, že olej bude prosakovat ven a frézka bude od toho upatlaná. Takže vyber taky to, co ti nebude smrdět
Jinak počítej, že olej bude prosakovat ven a frézka bude od toho upatlaná. Takže vyber taky to, co ti nebude smrdět

TOS V10 a MN80
Díky Ti "dante" za info.
Mám pár litrů oleje co používám na lože soustruhu, tím budu mazat kluzné plochy u frézky.
---
A máš pravdu, dal jsem min množství oleje do nádržky co maže kluzné vedení a zmizel během 1 dne.
Jsem se divil že tu nádržku má vyplněnou nějakou plstí a samozřejmě jsem si říkal, že to je kvůli zpomalení průtoku oleje na lože.
Ale stejně mrcha rychle vytekl.
Minulý majitel ale asi dbal na mazání, tak v převodovce olej ještě chvíli nechám než vyměním.
Stejně tu frézku mám spíš na hraní a sem tam něco malého "ohlodat".
Zatím F1S jen okukuji z tepla domova.
Mám pár litrů oleje co používám na lože soustruhu, tím budu mazat kluzné plochy u frézky.
---
A máš pravdu, dal jsem min množství oleje do nádržky co maže kluzné vedení a zmizel během 1 dne.
Jsem se divil že tu nádržku má vyplněnou nějakou plstí a samozřejmě jsem si říkal, že to je kvůli zpomalení průtoku oleje na lože.
Ale stejně mrcha rychle vytekl.
Minulý majitel ale asi dbal na mazání, tak v převodovce olej ještě chvíli nechám než vyměním.
Stejně tu frézku mám spíš na hraní a sem tam něco malého "ohlodat".
Zatím F1S jen okukuji z tepla domova.

Stará skříňka po dědovi .... já věděl proč jsem jí nevyhodil a nyní našla své místo u frézky.
Syslil jsem kousky zelené a bílé umělé hmoty, co jsem získal na srazech v HB a teď se mi moc moc hodily.
Není to profi provedení ale nástroje si v nich chrochtají blahem
Plastový kryt drží nahoře i dole magnety - to aby se tam neprášilo
Syslil jsem kousky zelené a bílé umělé hmoty, co jsem získal na srazech v HB a teď se mi moc moc hodily.
Není to profi provedení ale nástroje si v nich chrochtají blahem

Plastový kryt drží nahoře i dole magnety - to aby se tam neprášilo